bannerikuva
Etusivu / Tapahtumat / Kilometrikisa
Tapahtumat

Kilometrikisa

4.5.2017–22.9.2017

Lapinlahti

Saimme Iisalmesta haasteen ja lapinlahtelaiset on haastettu Kilometrikisaan joka on ajanjaksolla 1.5.2017- 22.9.2017.

 

Kilometrikisan ohjeet

Kilometrikisa on yritysten, työyhteisöjen, osastojen, yhdistysten, seurojen tai minkä tahansa joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat pyöräilykilometrejään ylös ja kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. Vuoden 2017 kisassa on myös mahdollisuus kirjata kilometrejä ja/tai minuutteja.

Kilometrikisassa poljetaan koko joukkueen voimin kisan aukioloaikana aikana niin paljon kuin mahdollista. Tavoite on kannustaa mahdollisimman monia oman työ- tai muun yhteisön jäseniä osallistumaan kisaan yhteishengen ja kunnon kohottamiseksi. Mukaan voi ilmoittautua lisää osallistujia koko kisan ajan ja kilometrit voi kirjata myös takautuvasti. Mukaan hyväksytään kaikki kisan aikana poljetut kilometrit (ja minuutit), myös vapaa-ajan ja loma-ajan pyöräilyt.

Pyöräilykilometreiksi ja -minuuteiksi hyväksytään polkupyörän kaikilla eri lihasvoimin liikkuvilla sovelluksilla (tandem, nojapyörä, laatikkopyörä jne.) poljetut kilometrit ja minuutit sekä kickbikella eli potkupyörällä taitetut matkat. Kilometrikisan kilometrit pitää polkea kisan hengen mukaisesti ulkona, esim. sisähallissa pyöräiltyjä kilometrejä ei hyväksytä.

Sähköavusteisella polkupyörällä poljetut kilometrit hyväksytään mukaan kertoimella 0,5 eli jos polkee esim. 2 km sähköavusteisella, voi kisaan merkata 1 km. Sähköavusteinen polkupyörä tarkoittaa EU-säädösten mukaista polkupyörää, jonka maksiminopeus on rajoitettu 25 km / tunnissa ja jossa tarvitaan sähkömoottorin avustuksen ohella aina lihasvoimaa pyörän liikuttamiseen. Kuntopyörällä poljettuja kilometrejä ei voi laskea kisaan mukaan. Yksi henkilö voi osallistua kisaan ja kerätä kilometrejä vain yhdessä joukkueessa. Minuuttien kirjaamisen yhteydessä sähköavusteisella pyörällä poljetut minuutit saa kirjata toteutuneen minuuttimäärän mukaan.

Voittajajoukkue on se, jolla kisan päätyttyä on eniten pyöräilykilometrejä osallistujaa kohden.

Tämä on leikkimielinen kisailu, jonka päätarkoitus on innostaa ihmisiä pyöräilemään. Suurin osa palkinnoista arvotaan kaikkien osallistujien kesken. Kunkin osallistujan itse merkkaamat kilometrit ja minuutit perustuvat viime kädessä luottamukseen.

Olemme kuntasarjassa:

Kuntasarjassa kisaavat kunnat ja kuntalaiset. Joukkueemme koodi on : Lapinlahti.  Kuntasarjaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen: jokainen polkija, joka on tallentanut tiedon omasta henkilökohtaisesta kotikunnastaan omiin tietoihinsa, alkaa automaattisesti kartuttamaan myös oman kuntansa kilometrisaldoa. Tulokset saadaan jakamalla kunnan yhteenlasketut kilometrit kunnan asukasluvulla. Kuntasarjan tulokset tulevat näkyville piakkoin.

 

Rekisteröidy ja klikkaa alla olevaa linkkiä ja ilmoittaudu mukaan:

 

http://www.kilometrikisa.fi/

 

Olemme jo ilmoittautuneet kisaan mukaan, pyöräilyterkuin

Jaana Hämäläinen                                                  Hanna Heiskanen

Hyvinvointikoordinaattori                                     Liikuntasihteeri

 

 Tapahtumapaikka:
Ajankohta: 4.5.2017–22.9.2017Hanna Heiskanen
0400 571 223
hanna.heiskanen@lapinlahti.fi