bannerikuva
Matkailijat ja vierailijat

Lapinlahdella on matkailua kehitetty erityisesti kulttuurimatkailuna. Savo-Karelia Art -hankkeen viitoittamaa työtä kulttuurimatkailun kehittämisessä jatkoi Ylä-Savon perinnevaellus -hanke ja edelleen seudullista kulttuurimatkailua kehitettiini Tarinat elämään -kulttuurimatkailuhankeen voimin.

Väisälänmäen kansallismaisemasta kulttuuri- ja luontopolkuineen on muodostunut taiteen, luonnon ja kulttuurin harrastajille oivallinen käyntikohde. Väisälänmäen retkeen voi mainiosti yhdistää myös ohjelma- tai muita oheispalveluja. 

Lapinlahden taidemuseon kesänäyttelyt ovat monien kävijöiden mielestä yksi parhaista taidenäyttelyistä koko Suomessa. Taidemuseo on tällä hetkellä suljettu peruskorjauksen vuoksi. Eemil Halosen museossa kuvanveistäjä Eemil Halosesta kertova näyttely sekä kiinnostavat kesänäyttelyt avautuvat kesäkuun alussa. Paikkakunnan historiaan voi tutustua Lapinlahti-Seuran kokoamassa näyttelyssä Eemilin museossa. Alapitkällä sijaitsevassa Suomen Asutusmuseossa voi kokea hyvin konkreettisesti, millaista oli asutustilallisen arkipäivä pohjoissavolaisella asutustilalla sekä samalla tutustua asutustoiminnan historiaan.

Varpaisjärven kotiseutumuseo toimii Varpaisjärven ensimmäisessä kansakoulussa. Museossa on esineistöä niin entisajan koulusta kuin maa-, kala-, riista- ja kotitaloudestakin.  Lisäksi Varpaisjärvellä on hevosajoneuvomuseo Hepola.

Urheilusta kiinnostuneilla on oiva tilaisuus seurata huippuluokan urheilijoita kansainvälisissä Savo Games -yleisurheilun eliittikisoissa Haminamäen urheilupuiston Valio Areenalla.

Juuston juhlaa vietetään elokuun alussa, jolloin illalla karkeloidaan jäähallissa Juusto- ja viinijuhlien merkeissä maan mahtavimman juustopöydän herkuista ja monipuolisesta ohjelmasta nauttien.

Kulttuuri ja matkailu

Nimi Nimike Puhelin
Kunnanvirasto Asematie 4, 73100 Lapinlahti
Tiirikainen Kirsti kulttuurikoordinaattori 040 4883 012, kirsti.tiirikainen@lapinlahti.fi