bannerikuva
Etusivu / Kylät / Urimolahti

Urimolahden kyläseuran alue

AJANKOHTAISTA 2017

Tervetuloa mukaan yhteisiin tapahtumiin!

Ohjelmassa mäenlaskua, makkaranpaistoa ja mukavaa

JUHANNUSKOKKO RANNASSA pe 23.6. klo 19.30 alk.

Ohjelmassa haitarinsoittoa, yhteislaulua, arpajaiset, löylynheittokilpailut, kahvitteluja ja mukavaa yhdessäoloa. Kokko syttyy klo 20. Kyläseuran kahviossa on myynnissä kahvia, mehua, muurinpohjalettuja ja makkaraa.

 

 

 KESÄTEATTERIRETKI KoljonvirtaTeatteriin Iisalmeen

ke 12.7. katsomaan näytelmää Tuntematon sotilas. Ohjaus Ismo Apell, musiikin sävellys Nightwishin Tuomas Holopainen. Hinta 37€ sisältäen lipun, yhteiskuljetuksen ja väliaikakahvit. Maksu linja-autossa. Kyyti lähtee kylän perältä klo 17.30. Esitys alkaa klo 19. Ilmoittautumiset 25.6. mennessä Aino Rissaselle puh. 040-5113355.

 

 

SAUNAILLAT

* Naisten saunailta pe 14.7. klo 19 alk. Alajärven rantasaunassa, os. Ruukintie 351.

* Miesten saunailta la 15.7. klo 19 alk. Alajärven rantasaunassa, os. Ruukintie 351.

Tarjoilut nyyttikestiperiaatteella, omat saunajuomat. Tervetuloa!

 

SYYSRETKI la 26.8. Rautavaaralle tutustumaan Jukka Lappalaisen kotimuseoon ja taideluontopolkuun (jos on avoinna). Kodalla makkaranpaistomahdollisuus. Omat makkarat ja muut eväät mukaan! Kulku omilla autoilla ja kimppakyydeillä. Tavataan klo 11.30 retkikohteessa osoitteessa Varpaisjärventie 1355! (Rautavaaralle menevän tien varressa lentokentän jälkeen). Ilmoittautumiset Heidi Kalpiolle 24.8. mennessä puh. 050-4965880.

 

 

KIMPPALENKKEILY joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 13, tapaaminen kyläseuran rannan grillikatoksella! Seuraavat kerrat 1.7., 5.8., 2.9., 7.10., 4.11. ja 2.12.

 

 

 

LÖYTYISIKÖ TEKEMÄTÖNTÄ TYÖTÄ?

Kunta tarjoaa kyläyhdistyksille mahdollisuutta työllistää työtöntä työnhakijaa maksutta erilaisiin pienehköihin avustaviin työtehtäviin, kuten kotitaloustyöt, siivous, piha- ja puutarhanhoitotyöt, rakentaminen, maalaus, korjaus, maa-ja metsätalouteen liittyvät avustavat tehtävät yms. Henkilö voisi kiertää taloissa tekemässä erilaisia töitä 1-4 pv/vko, 4-8h/pv. Työntekijän käyttö maksaisi vain pienen matkakorvauksen verran, mutta vaatisi ohjausta ja neuvontaa eikä häntä voisi jättää yksin vastuutehtäviin. Työvälineet olisi oltava talosta.

 

Nyt kartoitamme, löytyisikö kylältä tekemätöntä työtä ja kiinnostusta asiaan. Laita viestiä sihteerin sähköpostiin marita.juntunen1@gmail.com ja kerro, mitä työtä voisit tarjota ja milloin haluaisit työntekijän. Jos kiinnostusta löytyy, kyläseura tekee kunnan kanssa kumppanuussopimuksen ja sitten katsotaan, löytyisikö työntekijää. Yhdistys voi myös ehdottaa kunnalle työntekijää. Jos tiedät jonkun pitkään työttämänä olleen, työhaluisen ihmisen, ota yhteyttä!

 

 

 

LENKKEILYLAATIKOT

Kävitkö lenkillä , hiihtämässä tai pyöräilemässä? Kyläseuran alueella on neljä vihkon ja kynän sisältämää sankoa

  • Ruisniemen tiehaaran heittolaatikossa (Urimolahdentie 794) Urimolahden perällä ja Jouhimäen suunnalla erilaisia lenkkejä lenkkeileville

  • Alajärven kohdalta (Ruukintie 351) lähtevän metsäautotien ja Lappalaisen Markun metsäautotien risteyksessä olevassa puussa (metsäautotietä n. 1 km)

  • Uskinlammen metsäautotien päässä heinäseipäässä (1,7 km, metsäautotie lähtee Savolaisen Ritvan kohdalta)

  • kyläseuran grillikatoksella

Laitapa nimesi vihkoon! Laatikoilla kävijöiden kesken arvotaan kevätkokouksessa pieni palkinto!

 

 

KYLÄLUUTA

Kylää kiertää kyläluuta. Kyläluuta siirtyy talosta taloon ja viipyy paikassaan korkeintaan viikon. Kun saat kyläluudan, kirjoita luudan varressa olevaan vihkoon, missä luuta on ollut ja toimita se eteenpäin vaikkapa sellaiseen paikkaan, jossa et ole vähään aikaan tai kenties koskaan käynyt. Voit viedä luudan myös uudelleen samaan paikkaan, jossa se on jo käynyt. Muistathan, että luuta siirtyy vain kädestä käteen! Jos et kierrättää luutaa, vie se kyläseuran grillikatokselle, niin joku kyläseuran hallituksesta toimittaa sen eteenpäin. Ethän unohda luutaa ovesi pieleen! 

 

 

GRILLIKATOS

Kyläseuran ranta ja grillikatos ovat kaikkien kyläläisten käytössä. Rannassa on myös huussi. Muistathan käydessäsi laittaa nimesi grillikatoksen vieraskirjaan! Osoite rantaan Urimolahdentie 451.

 

Kuva 151 pieni.jpg 

 Juhannuskokko vm2010