bannerikuva
Etusivu / Ajankohtaista / TIEDOTE VESIROKKOROKOTUKSISTA
Lapinlahti tiedottaa
25.9.2017  

TIEDOTE VESIROKKOROKOTUKSISTA

Kansallisen rokotusohjelman vesirokkorokotukset annetaan neuvolan ja koulun ikäkausitarkastuksissa syyskuusta 2017 alkaen. Ensimmäisenä vuonna kaikille tautia sairastamattomille 1,5 - 11-vuotiaille tarjotaan yksi rokoteannos neuvolan tai koulun ikäkausitarkastuksessa, jonka jälkeen rokotus jää kansalliseen ohjelmaan 1,5-vuotiaille ja 6-vuotiaille (2. annos). Erillistä joukkorokotusta ei järjestetä ja tällä pyritään turvaamaan rokotteiden riittävyys kaikille.

 

Vesirokkorokotetta tarjotaan kansallisessa rokotusohjelmassa maksutta kaikille 1.1.2006 ja sen jälkeen syntyneille lapsille, jotka eivät ole sairastaneet vesirokkoa.

Vesirokkovasta-aineita ei tarvitse rutiininomaisesti tutkia. Vanhempien antama tieto siitä, onko lapsi sairastanut vesirokon, on yleensä varsin luotettava. Vesirokon sairastaneen rokottamisesta ei ole haittaa.

 

Perusrokotussarjaan kuuluu kaksi annosta.

 

Kun rokotukset käynnistyvät,

  • Lapsille, jotka saivat ensimmäisen annoksen alle 6-vuotiaina, tarjotaan neuvolassa tehosterokotus 6 vuoden iässä.

  • Lapsille, jotka  saivat ensimmäisen annoksen 6–11-vuoden ikäisinä, tarjotaan tehosterokotus 12 vuoden iässä. Tämä rokotus annetaan kouluterveydenhuollossa.

  • Perheet, jotka ovat aiemmin itse kustantaneet lapselleen yhden vesirokkorokotuksen, voivat saada neuvolasta kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvan tehosterokotteen.

Näin kaikki saavat 2 annosta 13 ikävuoteen mennessä.

 

Lisätietoa https://www.thl.fi/fi/web/rokottaminen/ajankohtaista/vesirokko_ja_vesirokkorokotukset