Siirry sisältöön Etusivu
Tapahtumat

Kansalaisopiston viikkotiedote 49-50

Joulukonsertti 10.12.21.jpgKaskikuusen joulukonsertti verkossa 10.12.2021
7.12.2021 0.00–31.12.2021 23.00

Lapinlahti

Opinto-opas ja ilmoittautuminen

Sähköinen opinto-ohjelma on nähtävillä kotisivuillamme www.kaskikuusi.fi ja Lapinlahden kunnan kotisivuilla www.lapinlahti.fi. Painetun oppaan saat toimistoltamme, kunnanvirastolta ja kirjastoista. Kursseille voit ilmoittautua ennakkoon annettuun päivämäärään mennessä:

 • ·verkossa (www.kaskikuusi.fi tai www.opistopalvelut.fi/kaskikuusi)
 • puhelimella (p. 040 4883 202 tai 040 4883 201)
 • toimistolla aukioloaikoina (Asematie 4, Lapinlahti)

Uudet alennukset!

Kaskikuusen kansalaisopistossa on käytössä seuraavat alennukset. Ilmoitathan aina kurssille ilmoittautuessasi, jos kuulut kohderyhmään ja haluat alennuksen käyttää, kiitos!

 • Työttömät työnhakijat, yksi kurssi –50% lukukauden aikana
 • 80+ -vuotiaat, yksi kurssi –50% lukukauden aikana
 • Sisaralennus alle 18-v., yksi kurssi –50% lukukauden aikana (ensimmäinen samassa taloudessa asuva lapsi normaali kurssimaksu, seuraavat –50%, silloin, kun lapset osallistuvat samalle kurssille)

Opintosetelit 2021 – alennusta opintomaksuihin

OPINTOSETELIT 2021-2022 Päätös 21.10.2021 Kaskikuusi.pdf

Olemme hakeneet ja saaneet jälleen opintosetelirahaa Opetushallitukselta. Voit hakea alennusta yhteen kurssimaksuun, jos olet

 • maahanmuuttaja
 • oppimisvaikeuksia kokeva
 • seniori (63–79 -vuotias, 80+ -ikäisille oma -50% alennuksensa!)
 • alle 63-vuotias eläkkeellä oleva
 • alle 25-vuotias peruskoulun päättänyt eikä sinulla ole jatkokoulutuspaikkaa (saat yhden normihintaisen kurssin maksutta!)

Ilmoittaudu normaalisti ja palauta opintosetelilomake 23.8.−1.10. klo 15.00 toimistoomme, Lapinlahden kunnanviraston postiluukkuun tai neuvontaan ja Varpaisjärvellä Varpaisjärvi-talon edessä olevaan metalliseen postilaatikkoon. Lomakkeen löydät opinto-oppaastamme, kotisivuiltamme www.kaskikuusi.fi, kunnan kotisivuilta www.lapinlahti.fi, kirjastoista, kunnanvirastolta ja kansalaisopiston toimistosta ma 23.8. alkaen.

Koronavirus ja kansalaisopisto

Uusin ohje Koronaohjeet Kaskikuusen kansalaisopiston opiskelijoille 3.11.2021.pdf

Löydät 3.11. päivitetyn koronaohjeistuksen Kaskikuusen kotisivuilta, Lapinlahden kunnan kotisivuilta ja sähköpostistasi, mikäli olet opiskelijamme tai opettajamme. Tiedotamme mahdollisista suosituksista sähköpostitse opiskelijakirjeissä ja tarvittaessa myös tekstiviestein – pidäthän yhteystietosi opistolla ajan tasalla, kiitos!

On hyvä jatkaa ainakin seuraavia korona-ajan suosituksia:

 • Älä tule kurssille, jos olet sairas, oireilet tai olet altistunut.
 • Pese tai desinfioi kädet kurssille tullessasi ja pois lähtiessäsi.
 • Ei maskisuositusta. Voit itse harkita kasvomaksin käyttöä.
 • Pidäthän mahdollisuuksien mukaan turvavälin muihin.

 Opintosetelialennukset 2021 (oph)

Opintosetelihakemuksia tuli määräajassa yhteensä 263kpl. Kaskikuusessa opintosetelialennus jaetaan kaikille etuuteen oikeutetuille. Opintosetelietuus on lv. 2021–2022 ollut 45,2% kurssimaksusta, johon etuutta on haettu. Opintosetelietuus on vaihdellut opiskelijaa kohden 6,78 eurosta (normaali kurssimaksu 15,00€) 27,12 euroon (normaali kurssimaksu 60,00€). Syyslukukauden opintomaksulaskut postitetaan marraskuun aikana. Opintosetelietuus on huomioitu laskussa. Lisätietoja antavat tarvittaessa Kaskikuusen rehtori ja opintosihteeri.

Joulupostia ikäihmisille

Kirjoita tai askartele ja kirjoita joulukortti ikäihmiselle! Osallistumme toista kertaa 8.11.–7.12. valtakunnalliseen Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan, jossa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille. Kampanjan järjestää Siskot ja Simot ry. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Kansalaisopistomme / Lapinlahden kunta on mukana siten, että joulukortteja voidaan tehdä millä tahansa kansalaisopiston kurssilla ja Anne Miettisen maksuttomissa joulukorttipajoissa. Kortteja voi tehdä myös kuka tahansa omalla ajallaan. Kirjoita korttiin nimesi ja lisäksi Siskot ja Simot (esim.: Hyvää Joulua! toivottaa Siskot ja Simot sekä Pirjo). Kortit tulee toimittaa ti 7.12. mennessä Lapinlahden kunnanvirastolla olevaan laatikkoon tai (postitse) toimistollemme (Asematie 4) tai Varpaisjärvellä Varpaisjärvi-talon edessä olevaan metalliseen postilaatikkoon (Kaskikuusen kansalaisopisto), josta ne toimitetaan vanhustyön kautta eteenpäin. Lisätietoa: Kaskikuusen kansalaisopisto, p. 040 4883 201.

Kaskikuusen joulukonsertti pe 10.12. Klo 18.00 verkossa!

Kansalaisopiston perinteinen joulukonsertti järjestetään koronatilanteesta huolimatta! Konsertti järjestetään jälleen verkkokonserttina, eli sitä voi seurata pelkästään internetissä live-striiminä Varpaisjärven seurakunnan Youtube-kanavalla, jonne linkin löydät Lapinlahden kunnan kotisivujen tapahtumista, Varpaisjärven seurakunnan kotisivuilta ja Kaskikuusen Facebookista. Mukana mm. Pelimannit, saksofonistit, yksinlaulajat, pianisteja, Lapinlahden Naiskuoro ja Miesten lauluryhmä yhteislauluakaan unohtamatta. Konsertti järjestetään yhteistyössä Varpaisjärven seurakunnan kanssa ja se lähetetään Varpaisjärven kirkosta. Tervetuloa joulutunnelmaan!

 

Musiikki- ja runotapahtuma tuiskuenkeli
to 16.12. klo 13.00 päiväkeskus Jussinpihassa. Kauko Kokkonen ja esittää Tuiskuenkeli-runokirjastaan runoja ja karjalankielisiä lauluja Sanna Järveläisen säestämänä.                                                                                      

 

Varaa paikkasi kevätlukukaudelle nyt!
Vapaita paikkoja musiikin yksilöopetuksessa lv. 2021–2022
Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittautuminen verkossa, puhelimitse tai toimistolla.

Varpaisjärvi: Rummut (ti), Viulu, Piano Jarmo (ti, ke tai to), Sähkökitara (ti, ke tai to)

Lapinlahti: Saksofoni (ti), Kitara (ke), Huilu (ma), Vaskisoittimet (ke tai ma), Laulu (to), Sello (to), Sähkökitara (to), Piano (ma, ke, to)

Alapitkä: Piano (to)

 

Keskustelukurssit – Ei ennakkoilmoittautumista. Ei kurssimaksua. Tervetuloa!

• Lapinlahti: Kiitos syyslukukaudesta, jatketaan ma 17.1. klo 13.00. Hyvää joululomaa!

• Varpaisjärvi: vielä pe 110.12. klo 10.0011.15 Varpaisjärvi-talolla: Ajankohtaista

 

Kurssi toteutuu vielä ehdit mukaan!
Joulukukka-asetelmat ilta 1
  7103204
Ma 20.12. klo 17.00–19.15, Anjan Pihaputiikki, Taimikatu 4, Lapinlahti
Kurssimaksu 15,00€ / 3t
Ilmoittaudu mukaan heti
Anja Eskelinen
Teemme joulukukka-asetelmia, kaikki tarvikkeet voi ostaa kurssipaikalla. Illoissa oppilaat saavat tekemiinsä asetelmiin kukkien hoito-ohjeet sekä muutenkin joulukukille kukkakohtaisesti kirjalliset hoito-ohjeet myös niiden jatkohoitoon.

 

Joulukukka-asetelmat ilta 2   7103205
Ti 21.12. klo 17.00–19.15, Anjan Pihaputiikki, Taimikatu 4, Lapinlahti
Kurssimaksu 15,00€ / 3t
Ilmoittaudu mukaan heti
Anja Eskelinen
Teemme joulukukka-asetelmia, kaikki tarvikkeet voi ostaa kurssipaikalla. Illoissa oppilaat saavat tekemiinsä asetelmiin kukkien hoito-ohjeet sekä muutenkin joulukukille kukkakohtaisesti kirjalliset hoito-ohjeet myös niiden jatkohoitoon.

 

 

Tiedostot