Siirry sisältöön Etusivu
Ajankohtaista
1.6.2020

Kylien kätköistä

Kylien kätköistä - #kylienkätköistä

 

Kesän 2020 ajan etsitään Lapinlahden ja Varpaisjärven kylien kätköistä mielenkiintoisia ja tutustumisenarvoisia kohteita, paikkoja ja ilmiöitä. Kohteet löydät padlet-alustalta osoitteesta https://padlet.com/lastutoimisto/5zb31gi4tdrll5e6.

Kohteiden esittelyyn ja keruuseen ovat tervetulleita mukaan kaikki kuntalaiset. Löytyykö sinulta tarina tai kuva jonka haluaisit jakaa ja mihin muillakin olisi mahdollisuus tutustua. Onko se ehkä parhain kiipeilykivi, huimaavin maisema, upein rakennus, leppein lenkkimaasto tai mielenkiintoisin pyöräreitti tai ihan jotain muuta mitä olet keksinyt ja löytänyt.

Ohjeet osallistumiseen:

  1. Mieti kohde tai asia minkä haluat jakaa ja mihin muillakin on mahdollisuus tutustua.
  2. Jaa tarinasi tai itse ottamasi tai omistamasi valokuva kohteesta kuvatekstin kera. Kuvatekstissä voit esitellä kohteen. Muistathan liittää tarinaan ja kuvaan kohteen sijainnin, jotta muidenkin on mahdollista se löytää.

Voit jakaa kuvan ja/tai tarinan seuraavasti:

  • Lataamalla kuvan ja kuvatekstin tai tarinan padlet-alustalle osoitteessa https://padlet.com/lastutoimisto/5zb31gi4tdrll5e6
  • Instagramissa. Jos tilisi on julkinen ja käytät aihetunnistetta #kylienkätköistä, niin löydämme kuvasi ja liitämme sen yhteiseen koosteeseen padlet-alustalle.
  • Lähettämällä tarinan tai kuvan ja kuvatekstin sähköpostitse lastu.toimisto@lastu.fi, niin liitämme sen padlet-alustalle.
  • Tuomalla tarinan tai kuvan Lastun postilaatikkoon (Linnansalmentie 85) tai kunnatalon infoon tai pääoven pielen postilaatikkoon ja kuoreen nimi Jaana Hämäläinen. Skannaamme tarinan tai kuvan ja liitämme sen yhteiseen koosteeseen. Tarinan tai kuvan saat tarvittaessa takaisin, muistathan siis liittää yhteystietosi lähetykseen mukaan!
  • Jos sinulla ei ole kuvaa ja tarinan kirjoittaminenkin kangertaa, mutta mielessäsi on kohde joka ansaitsisi tulla esille, niin ei hätää. Ole meihin yhteydessä, niin käymme kuvaamassa kohteen ja kirjaamme tarinasi. Voit ilmoittaa kohteen Jaana Hämäläiselle puh. 040 488 3487,  jaana.hamalainen@lapinlahti.fi tai Mervi Eskeliselle puh. 050 326 7243, lastu@lastu.fi. Voit myös olla yhteydessä Matin ja Liisan toimitukseen Katri Viitaniemeen puh. 050 302 7281, matti.liisa@mattijaliisa.fi, jos haluat että kohteestasi tehdään juttu juttusarjaan.

Osa kohteista esitellään kesän ajan Matti ja Liisa lehdessä viikoittain ilmestyvässä juttusarjassa.

Kuvat ja tarinat ovat padlet-koostessa jaoteltu eri teemoihin. Jokaisen teeman kuvien ja tarinoiden kesken arvomme palkintoja elokuussa 29.8.2020.

Kylien kätköistä kokonaisuus on lapinlahtelaisten toimijoiden ja yhdistysten, Matti ja Liisa lehden ja kaikkien kuntalaisten yhteisponnistus.