bannerikuva
Hiki tuli jo alkumetreillä - lumikenkäkävelyä 16032013_r.jpg
Hyvinvointikysely
Kerro henkilökohtainen kokemuksesi jokapäiväisestä hyvinvoinnistasi. Pohjois-Savon kunnissa ja maakunnassa tehdään vuosittain hyvinvointiraportti eli tarkastellaan, miten hyvinvointiasiat ovat edenneet ja mitkä ovat hyvinvoinnin kehittämiskohteet. Raportin valmistelun tueksi kaivataan kuntalaisten henkilökohtaisia kokemuksia jokapäiväisestä hyvinvoinnista .
Vastaa kokemukselliseen hyvinvointikyselyyn 6.2.2019 mennessä joko vastaamalla verkkokyselyyn tai täyttämällä paperinen kyselylomake. Kyselyyn vastaaminen vie noin 15 minuuttia.

Paperisia kyselylomakkeita on saatavilla kuntasi pääkirjastosta ja kunnanvirastolta/ kaupungintalolta. Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti.


Tekno vapaat toimitilat kuva.jpg

Viitostien Ykköstilat Oy

Vuokrattavana/myytävänä olevat toimitilat Viitostien Ykköstilat Oy:llä.
Lapinlahden kunta tarjoaa elinkeinopalvelut Viitostien Ykköstilat Oy:n kautta.
Vuokraamme ja tarvittaessa rakennutamme yrityksille toimitiloja ja autamme uusia yrityksiä alkuun.
Olemme mukana myös jo toimivien yritysten kehittämistyössä. Yhtiömme toiminta-alueena on Lapinlahden kunta.
Janne Airaksinen
  040 4883011, janne.airaksinen(at)lapinlahti.fi
Taina Turunen
  050 3436557, taina.turunen(at)lapinlahti.fi

 

 

Tiilikkajoki Lapinlahden ja Rautavaaran rajalla
Huuhkaja-Älänne


Huuhkajan–Älänteen alue tarjoaa monen mielestä Lapin veroisia maisemia sekä kokemuksia turmeltumattomasta luonnosta. Huuhkajan kierroksen voit patikoida, mutta upeaan Tiilikkajokeen saat tuntumaa parhaiten melomalla… mielellään pari kertaa kaatuen. Kalaisa joki on 21 km pitkä ja sisältää 17 koskea.

kuvaaja Titus Verhe

 

                                                 Taidemuseo Eemil

 

Varpaisjärven kirkko _ Saija Keränen_180.jpg
Puukirkko ja kivikirkko


Sanonta tietää, että jos tulet Lapinlahdelta, tulet puukirkolta, ja jos menet Varpaisjärvelle, menet kivikirkolle. Nämä F.A. Sjöströmin (1880) ja Josef Stenbäckin (1904) suunnittelemat uljaat rakennukset ovat itseoikeutetusti Lapinlahden ja Varpaisjärven kylien tunnetuimmat kohteet.

Kun perinteinen hiihtotapahtuma Paulintaival hiihdetään maaliskuun 2. sunnuntaina, hiihtosuunta on puukirkolta kivikirkolle ja aina Tahkovuorelle asti. Tapahtuma on saanut nimensä viime sodissa haavoittuneen maastohiihdon maailmanmestarin Pauli Pitkäsen mukaan

Kuvassa on Varpaisjärven kirkko.  teksti Minna Kettusen

Matti ja Liisa_180.jpg
Matti ja Liisa
Torstai on Lapinlahdella tärkeä päivä, sillä silloin ilmestyy paikallislehtemme Matti ja Liisa. Lehti syntyi Lapinlahden ja Varpaisjärven omaksi lehdeksi vuonna 1970 ja sai nimensä Juhani Ahon Rautatien (1884) päähenkilöistä. Vaikka juna kolkutteli ensi kertaa Lapinlahden asemalle vasta vuonna 1901, Lapinlahdella syntynyt Aho kirjoitti päähenkilönsä nousemaan junaan juuri täältä. Ja eiköhän tuo Aho lie ajatellut, että tämä mainio pariskunta tuli Varpaisjärven suunnasta rautapellistä tehtyä tietä katsomaan…
Vaan varmuudella asiaa ei tiedetä; koko tarina kun oli Ahon mielikuvitusta.

Matin ja Liisan Asema on suosittu, palkittu ja koko ajan kehittyvä 5-tien pysähdyspaikka. Matin ja Liisan koulua käydään Lapinlahden kirkonkylällä
.