Siirry sisältöön Etusivu

Yleistä Karvasalmen kylästä

Karvasalmen kylä sijaitsee Lapinlahden kunnan eteläpuolella. Tultaessa Lapinlahdelta Kivistöntietä pitkin kylä myötäilee Onkiveden kaunista rantamaisemaa ja vesistöä. Matka jatkuu Kirjomäentietä pitkin kohti Tölvän kylää. Kylällä on noin 70 asuintaloa. Asukkaista osa saa elantonsa perinteisestä maanviljelystä tai maidontuotannosta, mutta suuri osa kyläläisistä käy töissä muualla; mm. Iisalmessa, Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Varpaisjärvellä.

Karvasalmen kylä on osa luonnonkaunista Savoa. Kylälle on muuttanut useita uusia perheitä, mikä antaa uskoa tulevaisuuteen ja että elämää luontokylillä on edelleen. Monet haluavat palata kaupungeista maaseudun rauhaan lähelle luontoa ja elämyksiä. Maalla voi asua väljästi ja mukavasti modernien tietoliikenneyhteyksien päässä.

 

Karvasalmessa harrastetaan luonnon - ja maanläheisesti. Karvasalmen metsästysseura on järjestänyt vuosittain hirvipeijaiset ja Karvasalmen maa- ja kotitalousseura on järjestänyt virkistystoimintaa, kuten teatteri- ja konserttimatkoja ja kesätapahtumia.

 

                      

Karvasalmen kyläkirjaa voi tilata Eeva Salmiselta p. 044 976 4204 tai s-posti:  eeva.salminen50@gmail.com

Kirjan hinta 25 e  + postituskulut.

 

 

 

 

 

Karvasalmen maa- ja kotitalousseuran 

50-vuotisjuhlaa vietettiin 14.7.2013

Mäntylahden Vedon talolla

 

 

 Karvasalmen kyläkirja.jpg

Karvasalmen juhlat.jpg