Siirry sisältöön Etusivu

 


LAMPIINSALMEN LAVA, toimittanut Matti Pulkkinen

 

Lampiinsalmen lava rakennettiin kesällä 1961 Hiekkalahti nimiselle tilalle, joka oli kooltaan noin 10 aaria ja jonka omisti SKDL:n Pohjois-Ollikkala ry. ja Pällikkään työväenyhdistys. Lava rakennettiin talkoilla, sekä mies- että naisvoimin. Siihen aikaan ei juuri ollut koneita käytössä. Lavalle tuli 150m² tanssitilaa sekä esiintymistila soittajille. Autoille tuli pysäköintialue, ja käymälät sekä miehille että naisille. Valoina käytettiin kaasulyhtyjä, siksi tarvittiin sopiva määrä paloämpäreitä paloturvallisuuden varmistamiseksi.
 

Huvihuoneistoon sopi kerralla 300 ihmistä. Tarkastus tehtiin 12.8.1961, tansseja lavalla pidettiin kesään 1965 asti ja sen jälkeen tuli pidempi tauko. Vuoden 1976 kesällä tarvittiin taas talkooväkeä töihin lavan peruskorjaukseen ja samalla vedettiin sähköt ja rakennettiin ”puffetti”. Siitä lähtien lavalla on toimittu aktiivisesti.

 

Horsmanmäellä toimi ennen Lampiinsalmen lavaa Horsmanmäen tanssilava, jonka omisti Pienviljelijäyhdistys. Lava toimi 40-50-luvulla. Siellä oli hyvät orkesterit ja väkeä kävi laajalta alueelta.

Kuva: Lampiisalmen lavalla 1990-luvun loppupuolella näytelmäpiiri esitti kappaleen ”Karkaasvuen vuarat”.