Siirry sisältöön Etusivu

KYLÄLLÄ TOIMIVAT YHDISTYKSET

Urimolahden kyläseuran alueella toimivat Urimolahden kyläseura ry, Syvärin vesiosuuskunta sekä metsästysseurat Urimolahden paukku, Laurinsalon metsämiehet ry ja Laurinsalon hirvimiehet.

Urimolahden kyläseura ry

Urimolahden kyläseura ry on Urimolahden kylällä ja sen lähialueilla toimiva kyläyhdistys. Sen tarkoituksena on edistää toiminta-alueensa väestön hyvinvointia, ja yhteistyötä  sekä kulttuuri- ja harrastustoimintaa ja toimia kylän kaikkinaisen kehittämisen edistämiseksi.

Kyläseura järjestää alueella erilaista toimintaa ja tapahtumia. Perinteisiä yhteisiä tapahtumia ovat mm. juhannuskokko, naisten ja miesten saunaillat, pikkujoulut, lähiympäristön siivoustalkoot, kesäretki ja talviulkoilutapahtuma. Myös jotakin uutta aina kehitellään.

Kyläseuran asioita hoitaa hallitus, joka koostuu puheenjohtajasta ja 7 jäsenestä.  Toimintavuonna 2019 puheenjohtajana toimii Riitta Lappalainen, sihteerinä Marita Juntunen, varapuheenjohtajana Heidi Kalpio ja rahastonhoitajana Heikki Lappalainen. Muita hallituksen jäseniä ovat Aino Rissanen,  Aarne Ruotsalainen, Iida Jäntti ja Raija Keinänen. Varajäseninä ovat Tuula Vartiainen ja Pekka Vänninen. Tilintarkastajina toimivat Minna Heikkinen ja Raisa Seppänen.

Urimolahden kyläseura ry on perustettu 1992 ja rekisteröity vuonna 2001. Kyläseura perustettiin koulun lakkauttamisen yhteydessä, kun koulukiinteistöä yritettiin saada kyläläisten käyttöön kylätaloksi tms. Ylläpitokustannukset todettiin kuitenkin liian kalliiksi.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja Riitta Lappalainen/ 040-5420220, riitta.helenalappalainen@gmail.com

Sihteeri Marita Juntunen/ 040-8478263/ marita.juntunen1@gmail.com

 

Syvärin vesiosuuskunta

Syvärin vesiosuuskunta toimii Urimolahden, Jonsan ja Syvärinpään kylien alueella. Vesiosuuskunnassa on noin 120 liittymää.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja Tero Pitkänen/ 0400-377786 

Kuva 212 pieni.jpg

Kyläseuran kesäretki 2010; Kallavesi-risteily ja vierailu Alahovin viinitilalla