Siirry sisältöön Etusivu

Kaavatiet

Rakennuskaavateitä Lapinlahden kunnassa on noin 67 km ja niihin liittyy melko kattava kevyen liikenteen väylästö, jota täydennetään jatkuvasti. Pääosa Lapinlahden,Varpaisjärven ja Alapitkän taajamien kaduista ja teistä on päällystetty sekä valaistu. Myös Korpijärven, Nerkoon, Mäntylahden ja Martikkalan taajamien tiestöä on valaistu.
Katuvalaistus

Katujen ja yleisten alueiden valaistuksella parannetaan turvallisuutta, jonka lisäksi valaistus lisää viihtyisyyttä ja monipuolistaa yleisten alueiden käyttöä.

Lapinlahden kunnan katuvalaistus kattaa Lapinlahden, Varpaisjärven sekä Alapitkän taajamat. Lisäksi kunnalla on valaistuja tieosuuksia Akkalansalmella ja Martikkalassa. Vuosina 2014–2016 suuri osa vanhoista valaisimista on vaihdettu energiatehokkaisiin led-valaisimiin. Vanhaa valaistusta uusitaan edelleen katusaneerauksien yhteydessä.

Katuvalaistus sammutetaan kaikista taajamista kesäkaudeksi viikoilla 18–34.

Katuvalaistuksen ylläpidosta vastaa Lapinlahden kunnan tekninen osasto. Katuvalohuoltoa tehdään keskitetysti kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja talvella. Laajempia linjavikoja korjataan myös muina aikoina. Huoltotöiden aikana katuvaloja voidaan joutua sytyttämään myös valoisan aikaan.

Katuvalaistukseen liittyvät vikailmoitukset voi toimittaa:

Kunnan kotisivujen palautekanavan kautta tai sähköpostitse kimmo.karoluoto(at)lapinlahti.fi
Vikailmoituksessa kerrottava vikakuvaus ja kohteen katuosoite.

ELY-keskuksen katuvalaistuskohteet: Linnansalmentie Lapinlahdella, Lapinlahdentie ja Kauppatie Varpaisjärvellä
ELY-keskuksen ylläpitämien katuvalojen vikailmoitukset voi ilmoittaa palauteväylän kautta,  https://liikenne.palautevayla.fi

Talvikunnossapito

Lapinlahti ja Alapitkä
Lapinlahden ja Alapitkän katualueiden talvikunnossapidosta on tehty urakoitsijoiden kanssa sopimukset talvikaudelle 2019- 2020

Yhteyshenkilö:
Rakennusmestari Kimmo Karoluoto p. 040-4883 711

Varpaisjärvi:
Varpaisjärven katualueiden ja kiinteistöjen talvikunnossapidosta on tehty sopimus Savon Kuljetus Oy:n kanssa talvikaudelle 2017-2020.
Savon Kuljetus Oy vastaa kaavateiden, kunnan kiinteistöjen, Viitostien Ykköstilat Oy:n sekä Kaskihovi Oy:n kiinteistöjen talvikunnossapidosta.

Yhteyshenkilö:
Jari Mikkonen, Savon Kuljetus Oy, Palautepuhelin p. 044 7272 613
Kaavateiden aurausaluekartat
Vastuut kadun kunnossa- ja puhtaanapidosta