Siirry sisältöön Etusivu
Matkailijat ja vierailijat

Lapinlahdella on matkailua kehitetty erityisesti kulttuurimatkailuna. Savo-Karelia Art -hankkeen viitoittamaa työtä kulttuurimatkailun kehittämisessä jatkoi Ylä-Savon perinnevaellus -hanke ja edelleen seudullista kulttuurimatkailua kehitettiin Tarinat elämään -kulttuurimatkailuhankeen voimin.

Väisälänmäen kansallismaisemasta kulttuuri- ja luontopolkuineen on muodostunut taiteen, luonnon ja kulttuurin harrastajille oivallinen käyntikohde. Väisälänmäen retkeen voi mainiosti yhdistää myös ohjelma- tai muita oheispalveluja. 

Taidemuseo Eemilin kesänäyttelyt ovat olleet monien kävijän mielestä yksi parhaista taidenäyttelyistä koko Suomessa. Lapinlahden taidemuseossa tehtiin laaja peruskorjaus ja laajennus ja se avattiin helmikuussa 2017  Taidemuseo Eemilinä. Eemil Halosen museona tunnetusta pappilan kivinavetasta siirtyvät Eemil Halosen työt uusittuun taidemuseoon.  Paikkakunnan historiaan voi kutenkin edelleen tutustua Lapinlahti-Seuran kokoamassa näyttelyssä Pappilan kivinavetassa.

Alapitkällä sijaitsevassa Suomen Asutusmuseossa voi puolestaan kokea hyvin konkreettisesti, millaista oli asutustilallisen arkipäivä pohjoissavolaisella asutustilalla sekä samalla tutustua asutustoiminnan historiaan.

Varpaisjärven kotiseutumuseo toimii Varpaisjärven ensimmäisessä kansakoulussa. Museossa on esineistöä niin entisajan koulusta kuin maa-, kala-, riista- ja kotitaloudestakin.  Lisäksi Varpaisjärvellä on hevosajoneuvomuseo Hepola.

Urheilusta kiinnostuneilla on oiva tilaisuus seurata huippuluokan urheilijoita kansainvälisissä Lapinlahden  eliittikisoissa Haminamäen urheilupuiston Valio Areenalla.

Juuston juhlaa vietetään elokuun alussa, jolloin illalla karkeloidaan jäähallissa Juusto- ja viinijuhlien merkeissä maan mahtavimman juustopöydän herkuista ja monipuolisesta ohjelmasta nauttien.

Kulttuuri ja matkailu

Nimi Nimike Puhelin
Kunnantalo, Asematie 4, 73100 Lapinlahti
Miettinen Jarmo kulttuurikoordinaattori 040 4883 013, jarmo.miettinen@lapinlahti.fi
Girsen Eliisa hyvinvointi- ja osallisuuskoordinaattori 040 4883 185