Siirry sisältöön Etusivu
Lapinlahden Taidekatu Salmi AR-mobiilikierros
Lapinlahden Taidekatu on SALMI AR-mobiilikierros taiteen ystäville ja Lapinlahden historiasta kiinnostuneille soveltuva kävelyreitti, jonka varrelta löytyy toistakymmentä hienoa taideteosta.

Mobiilikierrokset ovat digitaalisia, omatoimisesti kierrettäviä elämyskierroksia, jotka sopivat erityisesti ulos käyntikohteeseen, kuten luontoon tai ajomatkan varrelle. Mobiilikierroksen avulla voidaan luoda opastettu ja tarinallistettu reitti.  

Mobiilikierroksissa audiovisuaalinen sisältö on sidottu tiettyyn sijaintiin ulkokohteessa. Saapuessaan ennalta määritettyyn paikkaan tietyn kantaman sisälle, käyttäjä saa aktivoitua sisällön nähtäväksi tai kuultavaksi mobiililaitteeseensa Salmi AR-sovelluksessa. Salmi AR-sovellus määrittää käyttäjän sijainnin mobiililaitteen GPS-paikannuksen avulla.

Lapinlahden Taidekatu-mobiilikierroksella on mahdollista aistia erilaisten tilojen tunnelmia kun uusi ja vanha sekä historia ja nykypäivä elävät täällä sopusoinnussa. Reitin parikymmentä taideteosta ovat mm. Eemil Halosen, Arttu Halosen, Olli Halosen, Eeva Ryynäsen, Kaarlo Haltian, Stefan Lindforsin, Kaarina Kaikkosen ja Olavi Lanun käsialaa. 

Reitin opastaulut kertovat taiteen lisäksi Lapinlahden historiasta, rakennuksista ja kulttuurista.  Taidekadulle voi poiketa vuodenajasta riippumatta: kesällä katua elävöittävät entisestään musiikkiesitykset ja syyskuussa lapinlahtelainen taiteiden ilta Taidekadun Aikataika. 
Ohjelmaa on niin sisä- kuin ulkotiloissa.  Taidekatu alkaa Taidemuseo Eemililtä ja päättyy lähelle valtatie 5:n ylikulkua. 
Halutessasi voit kuitenkin hypätä reitille mistä kohdasta tahansa tai kiertää reitin kohteet omassa järjestyksessä. 

Lapinlahden Taidekatu-mobiilikierros - lyhyt esittely ja käyttöohjeet. Tutustu tästä!


SALMI AR -sovelluksen käyttöohjeet:

1. Lataa ilmainen SALMI AR -sovellus sovelluskaupasta (Google Play tai  iOS App Store).
SALMI AR -sovellus toimii parhaiten uusimmilla mobiililaitteilla.
2. Avaa SALMI AR -sovellus ja kirjoita hakukenttään ”Lapinlahden Taidekatu”. Avaa paketti klikkaamalla paketin kuvaa.
3. Lataa paketti klikkaamalla Lataa -painiketta.
4. Kun lataus on ohi, klikkaa ”Aloita kierros” -painiketta
5. SALMI AR -sovelluksessa oleva kartta opastaa kulkemaan reitin suunnitellussa järjestyksessä. 
6. SALMI AR -sovelluksen karttaan merkityt numerot ovat pisteitä, joissa sisällöt tulevat. Sovellus opastaa kulkemaan, jotta sisällöt tulevat katsottavaksi.
7. Nauti Lapinlahden Taidekatu -mobiilikierroksesta.

Parhaimman kokemuksen saat käyttämällä kuulokkeita. 
Taidekatu -opastuksen lähtöpiste: Taidemuseo Eemil, parkkipaikka.