Etusivu

Apuvälinepalvelut

Kunta vastaa lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden tarjoamisesta. Apuvälineiden saamisen edellytyksenä on lääkärin toteama apuvälineen tarve. Pitkäaikaiseen käyttöön ja/tai henkilökohtaiseen apuvälineen hankintaan tarvitaan lääkinnällisen kuntoutustyöryhmän maksusitoumus.

Lapinlahden terveyskeskuksen ja Varpaisjärven terveysaseman fysioterapiaosastolta annetaan lainaan erilaisia apuvälineitä käyttöön tai kokeiltavaksi joko lyhyeksi tai pidemmäksi ajaksi. Apuväline tulee palauttaa fysioterapiaosastolle käyttötarpeen loputtua.

Lainattavissa olevia apuvälineitä: kävelykepit, kainalo- ja kyynärsauvat, erilaiset rollaattorit ja kävelykelkat, pyörätuolit, erilaiset tuet (esim. selän tukiliivi, polvi- ja nilkkatuki, ranne- ja epikondyliittituki (tenniskyynärpää) ja pehmeät tukikaulukset), suihkutuolit, erilaiset wc-korokkeet, istuinkorotukset, lonkkatyynyt, sängynjalan korotukset ja tarttumapihdit.

Fysioterapeutti tekee tarvittaessa asiakkaan kotona apuvälinekartoituksen kotona selviytymisen tueksi.

Lapinlahden terveyskeskuksen apuvälinelainaamo (ajanvaraus- ja apuvälinelainaus) on avoinna arkisin ma-pe klo 12:00 - 14:00 ja Varpaisjärven terveysasemalla ma-to klo 12:00 - 13:00 tai erikseen sovittuna aikana.

Apuvälinelainaamo sijaitsee Lapinlahden terveyskeskuksen fysioterapian tiloissa. Varpaisjärven terveysasemalla apuvälineiden lainaus tapahtuu fysioterapeutin kautta.

Apuvälineen hakeminen ja palauttaminen tulee tehdä ensisijaisesti puhelintunnin aikana, jolloin työntekijä on helpoimmin tavoitettavissa.

Apuvälineen voi palauttaa myös sovitusti muuna aikana.

Palvelupaikat

Lapinlahden terveyskeskus

Lapinlahden terveyskeskuksessa tuotetaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja sekä tukipalveluja.

Kansantie 10, 73100 LAPINLAHTI

Aukioloajat

Akuuttivastaanotto, päivystys, puhelinneuvonta
Ma - Ti: 08:00 - 18:00
Ke - To: 08:00 - 18:00
Pe: 08:00 - 18:00
La - Su: 08:00 - 16:00

Kaikki tiedot

Varpaisjärven terveysasema

Varpaisjärven terveysasemalla tuotetaan perusterveydenhuollon palveluja terveydenhuollon ammattilaisten toteuttamana.

Mäkitie 3, 73200 VARPAISJÄRVI

Aukioloajat

Poliklinikka
Ma - Ti: 08:00 - 15:00
Ke - To: 08:00 - 15:00
Pe: 08:00 - 13:00

Varpaisjärven terveysaseman sulku, laboratorion näytteenotto on avoinna keskiviikkoisin klo 8-11. (3.6.2019 - 1.9.2019)

Kaikki tiedot

Lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden saamisen edellytyksenä on lääkärin toteama apuvälineen tarve. Apuvälineitä ovat muun muassa pyörätuolit, kävelykepit, suihkutuolit sekä näön, kuulon ja kommunikoinnin apuvälineet.

Apuvälineitä voi saada lyhytaikaisesti lainaan ilman lääkärin lausuntoa. Julkisesta terveydenhuollosta maksuttomasti lainattavia apuvälineitä ovat muun muassa kyynärsauvat, kävelykepit, rollaattorit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet.

Terveydenhuoltolaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2010/20101326

Liittyvät palvelut

Fysioterapian palvelut

Fysioterapialla ylläpidetään ja edistetään liiketerapian, terveyskasvatuksen ja fysikaalisen hoidon keinoin ihmisten toiminta- ja työkykyisyyttä.

Katso tiedot

Lääkinnällisen kuntoutuksen palvelut

Kunnan on järjestettävä potilaan sairaanhoitoon kuuluva lääkinnällinen kuntoutus.

Katso tiedot

Puheterapian palvelut

Puheterapia on tarkoitettu niille, joilla on puheilmaisun ja/tai puheen ymmärtämisen häiriöitä, äänihäiriötä tai nielemisvaikeuksia.

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut