Siirry sisältöön Etusivu

Työllisyyspalvelut

Työllisyyspalveluiden kautta saat henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa työllistymiseen liittyvissä asioissa. Työnantajille tarjoamme tukea ja ohjausta työntekijän työllistämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Jos sinulla on kysyttävää työllistämiseen liittyvissä asioissa, ota yhteyttä työllisyyspalveluihin.

Palvelupaikat

Lapinlahden kunta kunnantalo

Kunnantalolta löytyvät useimmat toimistopalvelut.

Asematie 4, 73100 LAPINLAHTI

Aukioloajat

Ma - Ti: 09:00 - 15:00
Ke - To: 09:00 - 15:00
Pe: 09:00 - 15:00

Kaikki tiedot

Liittyvät palvelut

Työllisyyden kuntakokeilu

Katso tiedot

Nuorten työpaja NOUP (Nuorten Osallisuus Uusille Poluille)

Katso tiedot

Kuntouttava työtoiminta

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut

Työllisyyden kuntakokeilu 

Tervetuloa Kuopion seudun työllisyyden kuntakokeilun asiakkaaksi

Kuopion seudun työnhakijoiden palveluihin tulee muutoksia 1.3.2021. Muutokset liittyvät valtion työllisyyden kuntakokeiluun. Työllisyyskokeilun aikana määrätyt valtion työ- ja elinkeinotoimistojen tehtävät siirretään kuntien tehtäviksi. Kuopio, Siilinjärvi, Lapinlahti, Iisalmi, Sonkajärvi ja Vieremä ovat mukana valtion työllisyyden kuntakokeilussa ja muodostavat yhdessä Kuopion seudun työllisyyskokeilualueen. Näin ollen osa Pohjois-Savon TE-toimiston asiakkaista siirtyy oman kotikuntansa asiakkaaksi.

Kuntakokeiluun siirtyville asiakkaille tullaan ilmoittamaan asiakkuudesta henkilökohtaisesti. Kokeilun aikana työnhakija ilmoittautuu normaalisti TE-toimistoon, joka ohjaa kuntakokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kunnan asiakkaiksi.  Asiakkuus kestää koko kuntakokeilun ajan 1.3.2021–30.6.2023.

Kuopion seudun työllisyyden kuntakokeilun asiakkaiksi siirtyvät seuraavat kokeilualueella asuvat asiakasryhmät 1.3.2021 alkaen:

  • työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat, joilla ei ole oikeutta ansiopäivärahaan.
  • kaikki alle 30-vuotiaat riippumatta siitä, saavatko he työmarkkinatukea, työttömyyspäivärahan peruspäivärahaa vai ansiopäivärahaa.
  • kaikki vieraskieliset ja maahanmuuttajat iästä ja työttömyyteensä liittyvästä etuudesta riippumatta.

Sinulle on nimitetty oma työntekijä työnhakusi tueksi

Saat kotikunnastasi työllistymistäsi tukevaa palvelua ja vastuutyöntekijän. Hän kartoittaa tilanteen kanssasi, tukee sinua työnhaussa ja neuvoo sinua työttömyyteen liittyvissä viranomaisasioissa.

Miten sinun tulee toimia?

Jos olet aiemmin sopinut TE-toimiston kanssa työnhakuun liittyvistä tapaamisista, palveluista tai tehtävistä, muista hoitaa ne sovitusti määräaikaan mennessä. Tällöin työttömyysturvaasi ei tule katkoksia. Jos sinulla ei ole kesken sovittuja tehtäviä tai palveluja TE-toimiston kanssa, voit odottaa rauhassa työllisyyskokeilun yhteydenottoa.
Ilmoita mahdollisista muutoksista verkossa Oma asiointi -palvelun kautta:

  • Jos yhteystietosi muuttuvat tai tilanteesi muuttuu, esimerkiksi aloitat työt tai opinnot.
  • jos tarvitset apua tai neuvoja työnhakuasioissasi, voit jättää yhteydenottopyynnön Oma asiointi -palvelun kautta.
  • kun jätät yhteydenottopyynnön Oma -asiointi -palvelussa, sinuun otetaan yhteyttä viiden (5) arkipäivän sisällä.

Oma asiointi -palvelu: www.tyomarkkinatori.fi

Työllisyyskokeilusta otetaan sinuun yhteyttä
Siirtyminen kuntakokeilun asiakkaaksi tapahtuu automaattisesti. Sinun ei tarvitse olla itse yhteydessä alueesi työllisyyden kuntakokeiluun tai TE-toimistoon asiakassiirron vuoksi, vaan työllisyyskokeilusta ollaan sinuun ensin yhteydessä.

Voit valmistautua yhteydenottoon etukäteen. Pohdi esimerkiksi:

  • Tarvitsetko tukea työnhakuun?
  • Tarvitsetko päivitystä osaamiseesi?
  • Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä?
  • Mitkä muut asiat vaikuttavat työnhakuusi ja työnvastaanottamiseen?

Lähde; Kuopion kaupungin nettisivut https://www.kuopio.fi/tyollisyyden-kuntakokeilu

 

Työllisyysmäärärahoin työllistäminen

Lapinlahden kunta tarjoaa palkkatukityötä eri hallintokuntien alueella määrärahojen puitteissa. Työllistyminen on mahdollista mm. liikuntatoimeen, puisto- ja kiinteistönhoitoon, asumispalveluihin sekä päiväkoteihin.

Työllistettävän henkilön työaika on pääsääntöisesti 32,5h /viikko, palkkaus vaihtelee työtehtävästä riippuen. Henkilö palkataan enintään 8 kuukauden ajaksi. Työn suorittamispaikka ja aloittaminen sovitaan yksilöllisesti. Edellytyksenä työllistämiselle on TE-toimiston myöntämä palkkatuki ja/tai henkilö on saanut työmarkkinatukea työttömyyden perusteella vähintään 300 päivää tai henkilö on velvoitetyöllistettävä.

 

Työllistämisen kuntalisä

Lapinlahden kunta tukee yrityksiä, yhdistyksiä, säätiöitä ja järjestöjä pitkäaikaistyöttömien työllistämisessä maksamalla työllistämisen kuntalisää. Kuntalisää voidaan maksaa lapinlahtelaisten yli 200 päivää työmarkkinatukea saaneen henkilön työllistämiseen työn järjestämisestä aiheutuviin kustannuksiin. Kuntalisä on  500 euroa kuukaudessa/palkattava henkilö. Kuntalisää myönnetään enintään 12 kuukauden ajaksi.

 

Nuorten kesätyöllistäminen

Nuorten kesätyöpaikkojen hakuaika ilmoitetaan vuosittain paikallislehdessä, sosiaalisessa mediassa ja kunnan kotisivuilla. Hakuaika vuonna 2022 on 14.2.-11.3.2022 välisenä aikana.

 

Nuorten kesätyötuki 

Lapinlahden kunta tukee nuoria työllistäviä kotitalouksia, yrityksiä ja yhteisöjä myöntämällä kesätyötukea nuoren palkkaukseen. Kesätyötukea myönnetään vuosittain varattujen määrärahojen puitteissa ja määräraha varataan saapuneiden hakemusten järjestyksessä.
Kesätyötuki on 25 €/päivä. Sitä maksetaan vähintään 250 €/ nuori ja enintään 500 €/ nuori.
Työnantaja voi saada tukea useamman nuoren työllistämiseen, mutta nuori voi saada tukea vain yhden työnantajan palveluksessa työskentelyyn.

Hakuaika: 1.-31.3.2022

sähköisen haun kautta (asiointi, sähköiset lomakkeet, työllistämispalvelut, nuorten kesätyötukihakemus)

Nuorten kesätyötuen ehdot löytyvät tältä sivulta kohdasta Ohjeet ja lomakkeet,

 

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on tukea henkilön elämänhallintaa ja luoda edellytyksiä kohti avoimia työmarkkinoita. Lapinlahden kunnan alueella on useita kuntouttavan työtoiminnan paikkoja kunnan omassa organisaatiossa sekä kumppanuusyhdistyksissä.

Kuntouttavan työtoiminnan aloittaminen edellyttää aktivointisuunnitelman laatimista yhdessä TE-toimiston ja sosiaalityön kanssa. Kuntouttavan työtoiminnan ajaksi laaditaan henkilökohtaiset tavoitteet, joiden saavuttamisessa auttaa kunnan kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja. Kuntouttavaan työtoimintaan osallistuville on varattu kuntosalivuoro Ripsakasta sekä Varpaisjärven kuntosalilta. 

  

NOUP- Nuorten työpaja 

Nuorten työpaja tukee nuoria koulutukseen, työelämään ja elämänhallintaan liittyvissä kysymyksissä. 

Kohderyhmänä on 16-29- vuotiaat koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevat nuoret, jotka tarvitsevat tukea koulutus- ja työelämäuran löytymiseen, elämänhallintataitojen ja oman motivaation vahvistamiseen, toimintakyvyn lisäämiseen tai jotka haluavat tavoitteellista tekemistä määräajaksi koulutus ja työmarkkinoille siirryttäessä. Työpajatoiminnassa voi samanaikaisesti olla 10 nuorta. 

Ohjaus perustuu vahvasti yksilölliseen ja asiakaslähtöiseen ohjaukseen. Jokaisen asiakkaan polku työpajalla suunnitellaan erikseen, ja ohjauksen aikana seurataan asiakkaan edistymistä tiiviisti. 

Hankkeen osarahoituksesta vastaa Itä-Suomen AVI, joka valvoo myös toimintaa. 

Jos kiinnostuit itse tai tiedät jonkun joka toiminnasta voisi hyötyä, ota rohkeasti yhteyttä Lapinlahden kunnan työllisyyspalveluihin!

 

Pitäjäntupa 

Pitäjäntuvan työpaja ja kirpputori
ma- ti 10:00- 16:00
ke-pe 9:00- 15:00

Kirpputoripöytien varaukset ja -tiedustelut p.  040 4883 103
käyntiosoite: Asematie 8

 

Yhteystiedot

Työllistäminen

Nimi Nimike Puhelin
Kunnantalo Asematie 4, 73100 Lapinlahti
Rytkönen Heidi työllisyyskoordinaattori 040 4883 038
Kimmo Korhonen työllisyysasiantuntija 040 4883 310
Työllisyyspalvelut
Pitäjäntupa kirppari 040 4883 103
Pitäjäntupa Asematie 8, 73100 Lapinlahti
Pitkänen Ville palveluohjaaja 040 4883 110
Tirkkonen Petra työpajaohjaaja 040 4883 309