Siirry sisältöön Etusivu

Hammashoidon päivystys

Suun terveydenhuollon päivystyksessä huolehditaan esimerkiksi potilaan kiireellisestä pääsystä leikkaushoitoon. Päivystykseen tulee hakeutua myös kiireistä hoitoa vaativien suu-, leuka- ja hammastapaturmien sekä äkillisen tulehduksen, turvotuksen tai kuumeen takia.

Virka-ajan ulkopuolinen hammaslääkäripäivystys järjestetään yhteistyössä muiden Pohjois-Savon kuntien kanssa keskitetysti Kuopiossa.

Hammaslääkärin särkypäivystys on arkisin virka-aikana Lapinlahden terveyskeskuksessa. Hammashuollon ajanvaraus on arkisin klo 7:30 - 16:00.

Käytössä on takaisinsoittojärjestelmä.

Viikonloppuisin ja arkipyhinä hammaslääkäripäivystys on Kuopiossa. Ajanvaraus on klo 8:00 - 9:00.

Palvelu on maksullinen.

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista (734/1992).

Puhelinasiointi

Suun terveydenhuollon ajanvaraus

Suun terveydenhuollon neuvonta ja ajanvaraus vastaanotolle ja särkypäivystykseen.

Lisää tietoa
Puh. +358 17 2720452 Puh. +358 17 2720459

Palvelupaikat

Lapinlahden terveyskeskus

Lapinlahden terveyskeskuksessa tuotetaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja sekä tukipalveluja.

Kansantie 10, 73100 LAPINLAHTI

Aukioloajat

Työyksiköiden aukioloajat löytyvät palvelukuvauksista. Akuuttivastaanotto ja päivystys avoinna:
Ma - Ti: 08:00 - 18:00
Ke - To: 08:00 - 18:00
Pe: 08:00 - 18:00
La - Su: 08:00 - 16:00

Kaikki tiedot

Ympärivuorokautisessa suun terveydenhuollon päivystyksessä huolehditaan esimerkiksi potilaan kiireellisestä pääsystä leikkaushoitoon. Päivystykseen tule hakeutua myös kiireistä hoitoa vaativien suu-, leuka- ja hammastapaturmien sekä äkillisen turvotuksen, tulehduksen tai kuumeen takia. Jos suu- tai hammasleikkauksen jälkeen ilmenee voimakasta verenvuotoa, on syytä hakeutua päivystykseen.

Tavanomainen hammassärky ja esimerkiksi lohkeamat hoidetaan arkena päiväsaikaan.

Kiireellinen suun terveydenhuolto järjestetään ympärivuorokautisena erityisvastuualueella järjestettävänä yhteispäivystyksenä. Erityisvastuualueen on järjestettävä palvelut niin, että matka hammashoidon päivystykseen ei ole kohtuuttoman pitkä.

Asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2013/20130652

Liittyvät palvelut

Koululaisten suun terveydenhuolto

Perusopetuksen aikana koululaisen suu ja hampaat tarkistetaan vähintään kolme kertaa ja hoidetaan tarvittaessa. Kunnan tarjoama hoito on maksutonta.

Katso tiedot

Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuollon palveluihin sisältyvät suun ja hammassairauksien tutkimus ja hoito, terveysneuvonta ja -tarkastukset sekä ohjaus eteenpäin.

Katso tiedot

Opiskelijoiden suun terveydenhuolto

Kunta vastaa mm. lukion, ammatillisen oppilaitoksen ja ammattikorkeakoulun opiskelijoiden suun terveydenhuollosta, YTHS yliopisto-opiskelijoiden.

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut