Siirry sisältöön Etusivu

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta on lakisääteistä sosiaalipalvelua, joka Lapinlahden kunnassa järjestetään työllisyyspalvelujen toimesta. Kuntouttavan työtoiminnan kesto ja paikka räätälöidään asiakaskohtaisesti ja palveluun voi liittää muita palveluja edesauttamaan tavoitteiden saavuttamista. Kuntouttavan työtoiminnan paikkoja on kunnan omissa toimipisteissä sekä yhteistyö yhdistyksissä.

Kuntouttavaan työtoimintaan pääsemiseksi asiakkaan tulee olla yhteydessä TE-toimiston omaan virkailijaan, sosiaalitoimistoon tai kunnan työllisyyspalveluihin.

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu työttömille työnhakijoille. Ennen palvelun aloittamista laaditaan yhteistyössä TE-toimiston kanssa aktivointisuunnitelma ja pohditaan toimintaa ohjaavat tavoitteet.

Verkkoasiointi

Oma asiointi henkilöasiakkaille

Oma asiointi henkilöasiakkaille on TE-palveluiden verkkoasiointikanava.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Puhelinasiointi

TE-palveluiden henkilöasiakkaan puhelinpalvelu

Puhelinpalvelusta saat apua kaikissa TE-palveluissa asiointiin ja työllistymiseen liittyvissä asioissa ja verkkopalvelujen käytössä.

Lisää tietoa
Puh. +358 29 5025500 Puh. +358 29 5020715

Linkit

TE-palvelujen henkilöasiakkaan chat

Chatista saat apua verkkopalvelujen käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Lisää tietoa
Avaa linkki

Palvelupaikat

Työllisyyspalvelut

Työnhakijoiden ohjaus- ja neuvonta, työllistymisen edistäminen

Asematie 8, 73100 LAPINLAHTI

Aukioloajat

Ma - Ti: 09:00 - 15:00
Ke - To: 09:00 - 15:00
Pe: 09:00 - 15:00

Kaikki tiedot

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat olleet työttömyyden tai muun syyn takia pitkään poissa työmarkkinoilta. Toiminnan tarkoitus on parantaa osallistujien työllistymis- tai kouluttautumismahdollisuuksia.

Kuntouttava työtoiminta vahvistaa osallistujien työ- ja toimintakykyä sekä arjen- ja elämänhallintaa. Osallistujat eivät ole työ- tai virkasuhteessa toiminnan järjestäjään. Työtoiminnasta maksetaan osallistujalle päivittäinen korvaus. Kunnan viranomaiset laativat osallistujan kanssa yhteistyössä aktivointisuunnitelman, jonka toteutumista seurataan.

Kunta järjestää toiminnan yhteistyössä työ- ja elinkeinotoimiston kanssa.

Laki kuntouttavasta työtoiminnasta: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010189

Liittyvät palvelut

Tukityöllistäminen

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut