Siirry sisältöön Etusivu

Laboratoriopalvelut

Laboratoriopalvelut tuottaa ISLAB. Laboratorion näytteenotossa otetaan veri- ja virtsanäytteitä sekä tehdään sydänfilmi- ja spirometriatutkimuksia lääkärin tai hoitajan lähetteellä.

Laboratoriopalvelut ovat saatavilla Lapinlahden terveyskeskuksessa ja Varpaisjärven terveysasemalla. Näytteenotto Lapinlahdella on arkisin klo 7.00 - 11.00 ja Varpaisjärvellä klo 7:30 - 10:30. Näytteenotto toimii ajanvarauksella ja vuoronumerolla (ajanvaraus suositeltavaa). Spirometria / bronkodilataatiotutkimukset tehdään ainoastaan ajanvarauksella.

Asiakas voi varata ajan laboratorion näytteenottoon (veri- ja virtsakokeet, glukoosikoe, spirometria) internetin kautta (http://www.islab.fi/ajanvaraus) tai puhelimitse soittamalla laboratorion ajanvarausnumeroon arkipäivisin klo 12.00-14.00. Sähköinen ajanvarauspalvelu on avoinna 24 h/vrk, ja se on asiakkaalle maksuton.

Tutkimuspyynnön tehnyt lääkäri tai hoitaja ohjeistaa, miten saatte tietoonne tutkimustulokset. Kun laboratoriokokeiden tulokset on katsottu terveydenhuollossa, ne ovat nähtävillä Omakanta -palvelussa.

Laboratoriotutkimuksiin tarvitaan lääkärin tai hoitajan tekemä laboratoriotutkimuspyyntö.

Verkkoasiointi

Omakanta

Omakanta on kansalaisten verkkopalvelu, jossa voit nähdä reseptit, laboratorio- ja kuvantamistutkimusten tulokset sekä hoitoon liittyvät kirjaukset.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Puhelinasiointi

Laboratorioajanvaraus

Laboratorion ajanvaraus ja asiakaspalvelu.

Lisää tietoa
Puh. +358 44 7178888

Palvelupaikat

Lapinlahden terveyskeskus

Lapinlahden terveyskeskuksessa tuotetaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja sekä tukipalveluja.

Kansantie 10, 73100 LAPINLAHTI

Aukioloajat

Työyksiköiden aukioloajat löytyvät palvelukuvauksista. Akuuttivastaanotto ja päivystys avoinna:
Ma - Ti: 08:00 - 18:00
Ke - To: 08:00 - 18:00
Pe: 08:00 - 18:00
La - Su: 09:00 - 15:00

Kaikki tiedot

Varpaisjärven terveysasema

Varpaisjärven terveysasemalla tuotetaan perusterveydenhuollon palveluja terveydenhuollon ammattilaisten toteuttamana.

Mäkitie 3, 73200 VARPAISJÄRVI

Aukioloajat

Ajanvaraus lääkärin vastaanotolle p. 0172720455
Ma - Ti: 08:00 - 14:00
Ke - To: 08:00 - 14:00

Kaikki tiedot

Terveydenhuollon laboratorioissa tutkitaan ja analysoidaan esimerkiksi veri-, virtsa- ja solunäytteitä ja tehdään testejä. Julkisen terveydenhuollon laboratoriopalveluihin tarvitaan lääkärin tai hoitajan lähete. Lähetteessä määritellään, mitä seikkoja näytteestä tutkitaan. Ennen näytteenantoa on syytä tutustua hoitavan lääkärin tai laboratorion antamiin ohjeisiin. Esimerkiksi syöminen tai juominen voi ennen näytteenantoa olla rajoitettua.

Joihinkin yksityisiin laboratoriopalveluihin voi hakeutua myös ilman lähetettä, jos osaa itse määritellä, millaisia laboratoriotutkimuksia tarvitsee. Yksityiset laboratoriot laskuttavat palveluistaan hinnastojensa mukaan.

Liittyvät palvelut

Kuvantamispalvelut

Katso tiedot

Seulontatutkimukset

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut