Siirry sisältöön Etusivu

Lapset ja lapsiperheet

Hyvinvointialue tarjoaa lapsiperheille yleistä neuvontaa Joroisten, Keiteleen, Lapinlahden, Leppävirran, Pielaveden, Rautalammin, Suonenjoen, Tervon, Varkauden ja Vesannon kuntien alueilla.

Perhekeskuksen lapsiperheiden yleisessä neuvonnassa autetaan lapsiperheiden mieltä askarruttavissa kysymyksissä. Perheitä neuvotaan järjestöjen, seurakuntien, yksityisten palveluntuottajien ja muihin perhekeskusten palveluihin.

Neuvontaa tarjotaan puhelimitse tai yhteydenottolomakkeen kautta. Puhelinnumero palveluun on 017 273 4300 ja se palvelee arkisin klo 9-15 ja arkipyhien aattoina klo 9-12.

Neuvontaan voi soittaa nimettömänä, puheluita ei kirjata. Yleisessä neuvonnassa ei arvioida tarvetta palveluihin tai päätetä palvelujen saamisesta, vaan ohjataan yleisellä tasolla oikean palvelun puoleen. Palvelussa on käytössä takaisinsoittojärjestelmää, johon puhelinnumero tallentuu ja soittaja saa takaisinsoiton.

Pyydä apua! -nappi on lapsiperheille suunnattu matalan kynnyksen sähköinen palvelukanava. Sitä painamalla kuka tahansa voi pyytää apua tai palvelua, jättää yhteydenottopyynnön tai kysyä jotain.