Siirry sisältöön Etusivu

Lukiokoulutus

Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukio tarjoaa laajan yleissivistävän opintotarjonnan, monipuolista kuvataiteen opetusta ja mahdollisuuden suorittaa kurkistusopintoja korkeakouluihin. Voit hakea kouluun opiskelijaksi kevään yhteishaussa. Jos haluat vaihtaa lukio-opintosi Lapinlahdelle 2. tai 3. vuodelle, saat lisätietoa vaihdosta lukiolta. Koulutus antaa keskeiset valmiudet aloittaa yliopisto- tai ammattikorkeakouluopinnot.

Hae lukioon tai kuvataidelukioon kevään yhteishaussa. Täytä ja lähetä lukiolle ainevalintakortti. Jos haet kuvataidelukioon, lähetä lukiolle myös motivaatiokirje ja kaksi näytetyötä. Löydät tarkemmat ohjeet lukion kotisivuilta.

Jos haluat vaihtaa kesken lukio-opintojesi Lapinlahdelle opiskelemaan, ota yhteyttä lukion kansliaan.

Peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon täytyy olla vähintään 7,0. Jos haet kuvataidelukioon, valintaperusteisiin kuuluu myös motivaatiokirje ja kaksi näytetyötä. Saat lisätietoa näiden lähettämiseen lukion kotisivuilta.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Palvelupaikat

Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukio

Opiskelijoita ja vierailijoita palvelee koulun kanslian henkilökunta.

Kivistöntie 2, 73100 LAPINLAHTI

Aukioloajat

Pääsääntöiset aukioloajat (poikkeukset mahdollisia)
Ma: 08:15 - 15:00
Ti: 08:15 - 14:15
Ke: 08:15 - 14:45
To - Pe: 08:15 - 14:15

Kaikki tiedot

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Lukiolaki: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2018/20180714

Liittyvät palvelut

Lukiokoulutuksen opinto-ohjaus

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut