Siirry sisältöön Etusivu

Mielenterveyspalvelut

Lapinlahden kunnassa on yhdistetty perhe- ja mielenterveysneuvola Käskynkkä. Mielenterveysneuvolan palvelut ovat saatavilla Lapinlahden toimipisteessä Käskynkässä ja Varpaisjärven terveysasemalla.

Mielenterveysneuvolassa annetaan ohjausta, neuvontaa ja terapeuttista tukea nuoruusiän ongelmissa, aikuisten elämäntilannekriiseissä sekä parisuhdeongelmissa. Palvelut on kohdennettu aikuisille ja yli 13-vuotiaille nuorille sekä heidän perheilleen elämäntilannekriiseissä, parisuhdeongelmissa, nuoruusiän ongelmissa ja erilaisissa psyykkisissä pulmissa.

Lisäksi mielenterveysneuvola vastaa mielenterveysongelmien perusterveydenhuollon hoidosta ja kuntoutuksesta yhteistyössä Kuntoutuskoti Virkun kanssa.

Mielenterveysneuvolaan ei tarvita lähetettä ja hakeutuminen tapahtuu suoraan työntekijöihin yhteyttä ottamalla. Palvelut ovat vapaaehtoisia ja kaikkia työntekijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Yhteydenotto arkisin virka-aikaan. Neuvonta ja ajanvaraus arkisin klo 9-10 p. 040 4883092. Kiireellisissä asioissa yhteydenotto suoraan hoitajaan. Työn luonteen vuoksi hoitaja ei voi aina vastata puhelimeen mutta hän soittaa takaisinpäin viimeistään seuraavana arkipäivänä jättäessäsi soittopyynnön puhelinvastaajaan.

Tulkkauspalvelu on tarvittaessa käytössä. Tulkkauspalvelun tarpeesta on tiedotettava etukäteen ajanvarauksen yhteydessä, jotta palvelu on käytettävissä vastaanotolla.

Lääkärin perumattomista ja käyttämättä jääneistä vastaanottoajoista veloitetaan peruuttamaton poisjäänti maksu.

Puhelinasiointi

Palvelupaikat

Varpaisjärven perhe- ja mielenterveysneuvola

Perhe- ja mielenterveysneuvolan palvelut ovat saatavilla arkisin ajanvarauksella. Yhteydenotot suoraan työntekijöiden kautta soittoajalla.

Mäkitie 3, 73200 VARPAISJÄRVI

Aukioloajat

Kaikki tiedot

Mielenterveyspalveluilla tarkoitetaan toimintaa, joka pyrkii estämään, lievittämään ja hoitamaan mielenterveyden häiriöitä ja niiden seurauksia. Mielenterveyspalveluihin kuuluu myös ennalta ehkäisevä työ ja asukkaiden elinolosuhteiden kehittäminen mielenterveyttä tukeviksi.

Käytännössä mielenterveyspalvelut näkyvät muun muassa niitä tarvitsevan henkilön ohjauksena, neuvontana ja psykososiaalisena tukena. Mielenterveyspalveluihin kuuluvat myös mielenterveyden häiriöiden tutkimus, hoito ja kuntoutus.

Kuntien tulee huolehtia mielenterveyspalvelujen järjestämisestä esimerkiksi terveyskeskusten ja sosiaalipalvelujen kautta. Mielenterveyspalveluja tarjoavat myös muun muassa sairaanhoitopiirit, seurakunnat, järjestöt ja yksityiset palveluntuottajat. Psykiatrit, psykologit, psykiatriset sairaanhoitajat, kuten depressiohoitajat, ja mielenterveyshoitajat edistävät työllään psyykkistä hyvinvointia ja toimintakykyä. Psyykkisten sairauksien hoito voidaan järjestää tapauksesta riippuen joko avohoitona tai laitoshoitona.

Mielenterveyslaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1990/19901116

Liittyvät palvelut

Työterveyshuollon palvelut

Katso tiedot

Reseptien uusiminen ja koetulosten tiedustelu

Katso tiedot

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut