Siirry sisältöön Etusivu

Nuorten työpaja NOUP (Nuorten Osallisuus Uusille Poluille)

Lapinlahden kunnan nuorten työpaja NOUP- Nuorten Osallisuus Uusille poluille tarjoaa kuntouttavaa työtoimintaa ja sosiaalista kuntoutusta 16-29 -vuotiaille nuorille sekä tarjoaa tukea koulutukseen, työelämään ja elämänhallintaan liittyvissä kysymyksissä.

Nuorten työpajalla työskentelee palveluohjaaja sekä työpajaohjaaja ja työpaja tarjoaa monimenetelmällistä yksilövalmennusta kuten neuropsykiatrista valmennusta ja nuorisoterapiaa sekä ryhmämuotoisia sosiaalisten tilanteiden harjoittelutoimintoja arjessa.

Kuntouttavassa työtoiminnassa ja sosiaalisessa kuntoutuksessa nuori pääsee kokeilemaan yksilöllisesti ja tuetusti erilaisia itseä motivoivia ja kuntouttavia työtehtäviä, tekemään kädentaitotuotteita esimerkiksi myyntiin pajamyymälään sekä tekemään opintoja yhteistyössä alueen oppilaitosten tai nettilukion kanssa.

Nuorten työpajan tiloissa toimii myös Pitäjäntuvan kirpputori, jossa nuorilla on mahdollisuus myös työskennellä sovitusti. Lisäksi Pitäjäntuvan tiloista jaetaan kouluilta jäävää hävikkiruokaa kuntalaisille tiistaista perjantaihin.

Nuorten työpajan osarahoituksesta vastaa Itä-Suomen AVI, joka valvoo myös toimintaa.

Ota yhteyttä paikkakuntasi työpajaan, jos haluat hakeutua mukaan työpajatoimintaan. Myös viranomainen tai koulutuksen järjestäjä voi ohjata sinut työpajalle.

Voit ohjautua nuorten työpajalle mm. kuntakokeilun, mielenterveystoimiston, etsivän nuorisotyön tai sosiaalitoimen kautta.

Voit päästä mukaan työpajatoimintaan, jos olet alle 29-vuotias.

Palvelupaikat

Työllisyyspalvelut

Työllisyyden kuntakokeilu, työllistämisen kuntalisä, nuorten työpaja NOUP, nuorten kesätyöllistäminen, maahanmuuttaja- ja pakolaispalvelut

Asematie 4, 73100 LAPINLAHTI

Aukioloajat

Ma - Ti: 09:00 - 15:00
Ke - To: 09:00 - 15:00
Pe: 09:00 - 15:00

Kaikki tiedot

Nuorten työpajalla saat tavoitteellista, tarpeittesi mukaista valmennusta. Työpajalla pääset kehittämään osaamistasi ja taitojasi käytännön tekemisen avulla.

Valmennuksen ja käytännön tekemisen tavoitteena on

  • tunnistaa ja kasvattaa osaamistasi
  • vahvistaa hyvivointiasi ja työelämävalmiuksiasi
  • tukea sinua kohti koulutusta ja työtä.

Sinulla on oikeus saada työpajassa henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Nuorisolaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2016/20161285

Liittyvät palvelut

Työllisyyspalvelut

Katso tiedot

Nuorten kesätyöllistäminen

Katso tiedot

Työllisyyden kuntakokeilu

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut