Siirry sisältöön Etusivu

Opiskelijoiden suun terveydenhuolto

Kunta vastaa lukion, ammatillisen oppilaitoksen ja ammattikorkeakoulun sekä ammatillisen aikuiskoulutuksen opiskelijoiden ja YTHS yliopisto-opiskelijoiden suun terveydenhuollosta.

Alle 18-vuotiaille lähetetään kutsu suun ja hampaiden tarkastukseen 1,5 - 2 vuoden välein. Hammasterveydellisiin riskiryhmiin kuuluvat käyvät henkilökohtaisen hoitosuunnitelman mukaisesti useammin vastaanotolla ja muut harvemmin.

Hammashuollon ajanvaraus on arkisin ma-pe klo 7:30 - 16:00.

Tulkkauspalvelu on tarvittaessa käytössä. Tulkkauspalvelun tarpeesta on tiedotettava etukäteen ajanvarauksen yhteydessä, jotta palvelu on käytettävissä vastaanotolla.

Hammashoito on ilmaista nykyisen asetuksen mukaan alle 18-vuotiaille. 18 vuotta täyttäneet maksavat asetusten mukaiset maksut.

Peruuttamattomasta vastaanottoajasta veloitetaan poisjääntimaksu yli 15-vuotiailta henkilöiltä. Vastaanottoajan perumista tekstiviestillä ei hyväksytä, siitä veloitetaan peruuttamattoman vastaanottoajan mukainen poisjääntimaksu.

Puhelinasiointi

Suun terveydenhuollon ajanvaraus

Suun terveydenhuollon neuvonta ja ajanvaraus vastaanotolle ja särkypäivystykseen.

Lisää tietoa
Puh. +358 17 2720452 Puh. +358 17 2720459

Palvelupaikat

Lapinlahden terveyskeskus

Lapinlahden terveyskeskuksessa tuotetaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja sekä tukipalveluja.

Kansantie 10, 73100 LAPINLAHTI

Aukioloajat

Työyksiköiden aukioloajat löytyvät palvelukuvauksista. Akuuttivastaanotto ja päivystys avoinna:
Ma - Ti: 08:00 - 18:00
Ke - To: 08:00 - 18:00
Pe: 08:00 - 18:00
La - Su: 08:00 - 16:00

Kaikki tiedot

Lukion, ammatillisen oppilaitoksen, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoilla on oikeus saada suun terveydenhuollon palveluita. Yliopisto-opiskelijoiden suun terveydestä vastaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö YTHS. Opiskelijoiksi luetaan opiskelupaikan saaneet henkilöt, joiden opiskelu on päätoimista ja kestää vähintään kaksi kuukautta.

Alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden suun ja hampaiden hoidosta ei peritä terveyskeskuksessa maksua. Yli 18-vuotiaiden suun ja hampaiston tarkastukset ovat opiskeluterveydenhuollossa yleensä maksuttomia, muista hammaslääkäripalveluista voidaan periä maksu.

Opiskeluterveydenhuollon hammaslääkärille hakeudutaan oppilaitoksen ja kunnan antaman ohjeen mukaan.

Valtioneuvoston asetus neuvolatoiminnasta, koulu- ja opiskelijaterveydenhuollosta sekä lasten ja nuorten ehkäisevästä suun terveydenhuollosta: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110338

Liittyvät palvelut

Koululaisten suun terveydenhuolto

Perusopetuksen aikana koululaisen suu ja hampaat tarkistetaan vähintään kolme kertaa ja hoidetaan tarvittaessa. Kunnan tarjoama hoito on maksutonta.

Katso tiedot

Hammashoidon päivystys

Suun terveydenhuollon päivystyksessä huolehditaan esimerkiksi potilaan kiireellisestä pääsystä leikkaushoitoon.

Katso tiedot

Suun terveydenhuolto

Suun terveydenhuollon palveluihin sisältyvät suun ja hammassairauksien tutkimus ja hoito, terveysneuvonta ja -tarkastukset sekä ohjaus eteenpäin.

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut