Siirry sisältöön Etusivu

Perhetyö

Tarkoituksena on tukea perheitä erilaisissa elämäntilanteissa. Perhetyössä kartoitetaan perheen resurssit, autetaan perhettä löytämään voimavaransa sekä ohjataan perhettä tarvittavien tukitoimien piiriin. Tieto perhetyön tarpeesta tulee asiakasperheeltä itseltään tai viranomaiselta. Päätöksen perhetyön aloittamisesta tekee sosiaalityöntekijä.

Perhetyö perustuu yhdessä laadittuun suunnitelmaan, johon perhe ja työntekijät sitoutuvat. Suunnitelmassa määritellään työn sisältö, toteutus ja kesto. Työskentely on tavoitteellista ja sitä arvioidaan sovituin väliajoin.

Perhetyö voi olla myös pienryhmissä tapahtuvaa ryhmätoimintaa, joka on eri teemojen ympärille suunniteltua toimintaa. Ryhmiin osallistuvat äiti ja/tai isä yksin tai lastensa kanssa.

Palvelupaikat

Lapinlahden kunta kunnanvirasto

Kunnanvirastolta löytyvät useimmat toimistopalvelut.

Asematie 4, 73100 LAPINLAHTI

Aukioloajat

Ma - Ti: 09:00 - 15:00
Ke - To: 09:00 - 15:00
Pe: 09:00 - 15:00

Kaikki tiedot

Liittyvät palvelut

Lapsiperheiden kotipalvelu

Lapsiperheiden kotipalvelun työntekijä auttaa lasten hoidossa ja kotitöiden tekemisessä silloin, kun perheessä on tuen tarvetta.

Katso tiedot

Perhekuntoutus

Perhekuntoutus on lastensuojelun avohuollon tukitoimi. Perhe saa siinä tukea arjessa selviytymiseen ja perheenjäsenten vuorovaikutussuhteisiin.

Katso tiedot

Lastensuojelun sijaishuolto

Lastensuojelun sijaishuollolla tarkoitetaan huostaan otetun lapsen kotikunnan vastuulla olevan hoidon ja kasvatuksen järjestämistä kodin ulkopuolella.

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut