Siirry sisältöön Etusivu

Seulontatutkimukset

Kunta järjestää seulontatutkimuksia tiettyjen tautien ja poikkeamien toteamiseksi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Joukkoseulontatutkimukset ovat maksuttomia.

Kohdun kaulaosan syövän joukkoseulontatutkimukset toteutetaan Lapinlahden terveyskeskuksessa. Rintasyöpäseulontatutkimukset toteutuvat ostopalveluna.

Seulontatutkimuksiin kutsutaan henkilökohtaisesti kirjeellä. Tutkimusajan varaamisesta on kerrottu tarkemmin kutsukirjeessä.

Vastaanottoajan kohdun kaulaosan syövän joukkoseulontaan voi varata sähköisesti sen jälkeen kun on saanut kirjeellä kutsun seulontatutkimukseen.

Jos ajanvaraus vastaanotolle on tehty sähköisesti, sen voi myös perua tai siirtää internetin kautta. Jos vastaanottoajan peruu sähköisesti, uusi aika tulee sopia puhelimitse. Perhesuunnitteluneuvolan soittoaika on ma-pe klo 8:00 - 9:00.

Puhelinasiointi

Perhesuunnitteluneuvola

Perhesuunnitteluneuvolan asiakaspalvelu ja ajanvaraus vastaanotolle.

Lisää tietoa
Puh. +358 17 2720458

Palvelupaikat

Lapinlahden terveyskeskus

Lapinlahden terveyskeskuksessa tuotetaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja sekä tukipalveluja.

Kansantie 10, 73100 LAPINLAHTI

Aukioloajat

Työyksiköiden aukioloajat löytyvät palvelukuvauksista. Akuuttivastaanotto ja päivystys avoinna:
Ma - Ti: 08:00 - 18:00
Ke - To: 08:00 - 18:00
Pe: 08:00 - 18:00
La - Su: 09:00 - 15:00

Kaikki tiedot

Seulontatutkimuksia järjestetään tiettyjen tautien ja poikkeamien toteamiseksi mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Rintasyöpäseulontaan kutsutaan kaikki 50–69-vuotiaat naiset 20–26 kuukauden välein. Kohdunkaulan syövän seulontaan kutsutaan kaikki 30–65-vuotiaat naiset viiden vuoden välein. Raskaana oleville naisille tarjotaan varhaisraskauden yleistä ultraäänitutkimusta sekä tutkimuksia sikiön kromosomi- ja rakennepoikkeavuuksien havaitsemiseksi.

Seulontoihin osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Päätös osallistua tai olla osallistumatta ei vaikuta muiden terveyspalveluiden saantiin. Osallistujille tulee tarjota riittävästi tietoa seulontatutkimuksen vaikutuksista ja mahdollisista riskeistä.

Valtioneuvoston asetus seulonnoista: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20110339

Liittyvät palvelut

Kuvantamispalvelut

Katso tiedot

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

Katso tiedot

Reseptien uusiminen ja koetulosten tiedustelu

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut