Siirry sisältöön Etusivu

Terveyskeskuksen laitoshoito

Terveyskeskuksen vuodeosasto on 30-paikkainen laitoshoitoa tarjoava osasto. Laitoshoidolla tarkoitetaan hoitoa ja kuntoutusta. Vuodeosastolla hoidetaan päiväpotilaita, lyhytaikaishoitoa (äkillisesti sairastunut, jatkohoito- ja/tai jatkokuntoutuspotilas) ja pitkäaikaishoitoa (asumispalvelujonossa) tarvitsevia potilaita sekä saattohoidossa olevia potilaita. Potilaiden hoitoa toteutetaan asiakaslähtöisesti, potilasturvallisuus ja potilaan voimavarat huomioiden sekä yhteistyössä omaisten ja sidosryhmien kanssa.

Vuodeosastolla on arkipäivisin omat lääkärit ja muina aikoina osastolta otetaan tarvittaessa yhteyttä terveyskeskuksen päivystävään lääkäriin.

Hoitotyön tavoitteena on tarjota potilaille ammattitaitoista ja terveyttä edistävää kokonaisvaltaista hoitoa moniammatillisena yhteistyönä. Käytettävissä on fysioterapeutin ja ravitsemusterapeutin palvelut.

Vuodeosastolla henkilökunnan toimintaa ohjaavat yksilöllisyyden, omatoimisuuden, jatkuvuuden ja yhteistyön periaatteet sekä ennaltaehkäisevä periaate.

Henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus potilaiden asioista. Toivomme myös teiltä vaitioloa muiden potilaiden asioista.

Vuodeosastolle tullessa on hyvä olla mukana lääkelista käytössänne olevista lääkkeistä, inhaloitavat lääkkeet ja silmätipat, lähimmän omaisenne tai yhteyshenkilönne yhteystiedot ja tieto käytössänne olevista apuvälineistä. Jokaisessa potilashuoneessa on lukolliset kaapit vaatteiden säilyttämistä varten. Vuodeosasto ei vastaa potilaan mukana olevasta henkilökohtaisesta omaisuudesta, joten suuria rahasummia ja arvoesineitä ei kannata ottaa mukaan.

Vuodeosaston lääkärin kierto on arkisin klo 8:30 - 12:00. Potilaat kotiutuvat pääsääntöisesti klo 13:00 jälkeen.

Vierailuaika on klo 12:00 - 18:00. Muina aikoina tapahtuvista vierailuista voi sopia henkilökunnan kanssa. Pyydämme välttämään tuoksuvien kukkien tuomista osastolle.

Potilaan vointia voi tiedustella vuodeosaston kansliasta mielellään klo 13:00 - 14:00 ja klo 18:00 - 19:00 välillä Suotavaa on, että omaiset sopivat keskenään, kuka omaisista tiedustelee potilaan vointia ja välittää tiedon muille. Potilaalla on mahdollisuus käyttää omaa kännykkää.

Omaiset voivat osallistua läheisensä hoitoon omien voimavarojensa mukaan. Henkilökunta ohjaa tarvittaessa.

Potilaat tulevat vuodeosastolle lääkärin lähetteellä.

Asiakasmaksut hyväksytään vuosittain peruspalvelulautakunnassa. Lyhytaikaisessa laitoshoidossa olevalta peritään hoitopäivämaksu. Kunnallisen terveydenhuollon asiakasmaksuissa on maksukatto kalenterivuotta kohti. Maksukaton täyttymisen jälkeen hoitomaksu alenee. Terveyspalvelujen käyttäjän on itse seurattava maksukaton täyttymistä. Pitkäaikaissairaanhoitomaksu (yli 3 kk) määräytyy tulojen mukaan.

Puhelinasiointi

Terveyskeskuksen vuodeosasto

Terveyskeskuksen vuodeosaston asiakaspalvelu ja neuvonta.

Lisää tietoa
Puh. +358 17 2720493 Puh. +358 40 4883492 Puh. +358 40 4883495

Palvelupaikat

Lapinlahden terveyskeskus

Lapinlahden terveyskeskuksessa tuotetaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja sekä tukipalveluja.

Kansantie 10, 73100 LAPINLAHTI

Aukioloajat

Työyksiköiden aukioloajat löytyvät palvelukuvauksista. Akuuttivastaanotto ja päivystys avoinna:
Ma - Ti: 08:00 - 18:00
Ke - To: 08:00 - 18:00
Pe: 08:00 - 18:00
La - Su: 09:00 - 15:00

Kaikki tiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut laki (734/1992) ja asetus (912/1992): https://www.finlex.fi

Liittyvät palvelut

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

Katso tiedot

Reseptien uusiminen ja koetulosten tiedustelu

Katso tiedot

Lääkäripäivystys

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut