Siirry sisältöön Etusivu

Työttömien terveystarkastukset

Työttömät henkilöt ovat oikeutettuja terveystarkastukseen. Terveydenhoitajan tekemä terveystarkastus on maksuton. Työttömien terveystarkastukset toteutetaan Lapinlahden terveyskeskuksen ja Varpaisjärven terveysaseman poliklinikalla.

Työttömien terveystarkastusten tavoitteena on selvittää työttömän terveydentilaa, arvioida työkykyä, ennaltaehkäistä sairauksia ja edistää terveyttä. Terveystarkastukseen sisältyy tutkimuksia (mm. laboratoriotutkimukset, paino, pituus, näkö ja verenpaineen mittaus). Terveyden lisäselvittelyä varten varataan tarvittaessa aika lääkärin vastaanotolle.

Terveystarkastusta haluavan työttömän henkilön tulee ottaa yhteys terveyskeskukseen. Soittoaika on arkisin klo 8:00 - 13:00

Vastaanotto toimii ajanvarauksella.

Työttömät henkilöt ovat oikeutettuja saamaan kyseisen palvelun.

Terveydenhoitajan tekemä terveystarkastus on maksuton. Lääkärintarkastus, joka tehdään tarvittaessa terveyden lisäselvittelyä varten on maksullinen (terveyskeskuslääkärin vastaanottomaksu).

Verkkoasiointi

Omakanta

Omakanta on kansalaisten verkkopalvelu, jossa voit nähdä reseptit, laboratorio- ja kuvantamistutkimusten tulokset sekä hoitoon liittyvät kirjaukset.

Lisää tietoa
Siirry asioimaan

Puhelinasiointi

Työttömien terveystarkastukset, ajanvaraus

Työttömien terveystarkastusten ajanvaraus vastaanotolle ja neuvonta.

Lisää tietoa
Puh. +358 17 2720451

Palvelupaikat

Lapinlahden terveyskeskus

Lapinlahden terveyskeskuksessa tuotetaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja sekä tukipalveluja.

Kansantie 10, 73100 LAPINLAHTI

Aukioloajat

Työyksiköiden aukioloajat löytyvät palvelukuvauksista. Akuuttivastaanotto ja päivystys avoinna:
Ma - Ti: 08:00 - 18:00
Ke - To: 08:00 - 18:00
Pe: 08:00 - 18:00
La - Su: 09:00 - 15:00

Kaikki tiedot

Työttömällä on oikeus terveystarkastukseen. Terveystarkastusta haluavan tulee ottaa yhteys terveyskeskukseen. Tarkastukseen kuuluvat yleensä mittaukset, joilla todetaan muun muassa painoindeksi ja verenpaine, sekä eräät laboratoriokokeet. Tärkeä osa tarkastusta on vastaanotolla käytävä keskustelu, jossa käydään läpi henkilön terveyteen, mielenterveyteen, toimintakykyyn, elintapoihin ja mahdollisiin oireisiin liittyviä asioita. Työttömän terveystarkastuksessa kiinnitetään erityistä huomiota seikkoihin, jotka voivat vaikuttaa elämänhallintaan ja työkykyyn.

Terveystarkastuksen tekijä antaa ohjeita sopivasta ravinnosta, liikunnasta ja omahoidosta. Mikäli tarkastuksessa ilmenee lisätutkimusten tai hoidon tarvetta, hän ohjaa potilaan eteenpäin. Terveystarkastuksessa voidaan todeta myös kuntoutustarve työkyvyn vahvistamiseksi tai palauttamiseksi.

Terveydenhuoltolaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2010/20101326

Liittyvät palvelut

Lääkärin tai hoitajan vastaanotto

Katso tiedot

Reseptien uusiminen ja koetulosten tiedustelu

Katso tiedot

Lääkäripäivystys

Katso tiedot
Näytä kaikki liittyvät palvelut