bannerikuva
Etusivu / Matkailu

Lapinlahdella on matkailua kehitetty erityisesti kulttuurimatkailuna. Savo-Karelia Art -hankkeen viitoittamaa työtä kulttuurimatkailun kehittämisessä jatkoi Ylä-Savon perinnevaellus -hanke.  Tällä hetkellä Ylä-Savossa toimii Tarinat elämään -kulttuurimatkailuhanke.

Väisälänmäen kansallismaisemasta kulttuuri- ja luontopolkuineen on muodostunut taiteen, luonnon ja kulttuurin harrastajille oivallinen käyntikohde. Väisälänmäen retkeen voi mainiosti yhdistää myös ohjelma- tai muita oheispalveluja. Taidemuseo Eemilin  kesänäyttelyt ovat olleet monen kävijän mielestä yksi parhaista taidenäyttelyistä koko Suomessa.   Paikkakunnan historiaan voi tutustua Lapinlahti-Seuran kokoamassa näyttelyssa pappilan kivinavetassa.

Alapitkällä sijaitsevassa Suomen Asutusmuseossa voi kokea hyvin konkreettisesti, millaista oli asutustilallisen arkipäivä pohjoissavolaisella asutustilalla sekä samalla tutustua asutustoiminnan historiaan.Urheilusta kiinnostuneilla on oiva tilaisuus seurata huippuluokan urheilijoita kansainvälisissä Motonet yleisurheilun GP -kisoissa  Haminamäen urheilupuiston Mondo-Areenalla. 

Juuston juhlaa vietetään elokuun alussa, jolloin illalla karkeloidaan jäähallissa Juusto- ja viinijuhlien merkeissä maan mahtavimman juustopöydän herkuista ja monipuolisesta ohjelmasta nauttien. 

Heinäkuussa Varpaisjärvellä järjestetään myös perinteinen Maalaismarkkinat-tapahtuma, joka kokoaa vuosittain tuhansia ihmisiä koulukeskuksen markkina-alueelle. Toistasataa torikauppiasta, pääesiintyjät valtakunnan viihdehuipulta sekä perinnepiha pieneläimineen tarjoavat ainutlaatuista kesätunnelmaa niin paikkakuntalaisille kuin matkailijoillekin. Maalaismarkkinoilla tapaa aina vanhoja tuttuja ja saa uusia!