bannerikuva
Etusivu / Organisaatio / Osastot / Hallintokeskus / Kehittämispalvelut

kehittämispalvelut.jpg

Asuminen
Asumispalvelut tuotetaan kuntakonserniin kuuluvan Lapinlahden Kaskihovi Oy:n avulla. Yhtiöllä on kaikkiaan
450 vuokra-asuntoa (Varpaisjärvellä 109 ja 325 vuokra-asuntoa Lapinlahdella). Lisäksi yhtiö hoitaa taloushallintopalveluita (laskutus yms.) Lapinlahden kunnan omistuksessa olevista asunnoista, joita on noin 100 (palveluasunnot yms.).  Näiden lisäksi asuntotoimi seuraa yleisiä asuntomarkkinoita, tekee laajaa
yhteistyötä niin rakennusliikkeiden ja muiden rakennuttajien kuin myös muiden läheisten sidosryhmien
kanssa, mukaan lukien lähikuntien asuntoviranomaiset

Yhtiön tavoite ja toiminnan pääperiaate on tarjota Lapinlahdella asuville tai Lapinlahdelle töihin tuleville tarpeita vastaava asunto. Asukkaita ajatellen yhtiön tavoitteena on säilyttää asumisen hinta kohtuullisena. 

Kuntakonsernia koskeva päätavoite on, että yhtiö tukee kuntarakennetta, noudattaa ja edistää kunnan hyväksymää strategiaa sekä arvomaailmaa.  Yhtiön toimitusjohtaja ja toimistonhoitaja ovat sivutoimisia kunnan asuntoviranomaisia. Vuosittain yhtiölle on jätetty keskimäärin 250-300 vuokra-asuntohakemusta.

Asumispalvelut

Nimi Nimike Puhelin
Lapinlahden Kaskihovi Oy, kunnanvirasto, Asematie 4, 73100 Lapinlahti
Poussa Sirpa asukas-isännöitsijä 040 4883 821
Lapinlahden Kaskihovi Oy
Vidgrén Eevi toimistonhoitaja 040 4883 822
Lapinlahden Kaskihovi Oy
Valta-Tuppurainen Seija toimistotyöntekijä 040 4883 823
Lapinlahden Kaskihovi Oy
Elinkeinotoimi
Lapinlahden kunta toteuttaa elinkeinopolitiikkaa kunnanjohtajan johdolla Viitostien Ykköstilat Oy:n kautta ja noudattaa elinkeinopolitiikassa vuonna 2013 päivitettyä elinkeinopoliittista ohjelmaa vuosille 2013 – 2018.  Tavoitteen painopistealueena on saavuttaa uusia työpaikkoja sellaisissa yrityksissä, joiden tuotteiden tai palveluiden loppukäyttäjät ovat kunnan alueen ulkopuolella. Viitostien Ykköstilat Oy:llä on yritystiloja 12 ja kerrosalaa noin 23.000 m2.

Kunnan elinkeinopalvelujen toimivuus on varmistettu ostopalvelusopimuksin. Rautainen Savo-palvelu jatkuu. Kuopion seudun uusyrityskeskuksen kanssa tehdään yhteistyötä.  Muut elinkeinopalvelut tuotetaan itse.

Yrityspalvelut

Nimi Nimike Puhelin
Viitostien Ykköstilat Oy, Tietotalo, Tietokatu 1, 73100 Lapinlahti
Airaksinen Janne toimitusjohtaja 040 4883 011
Viitostien Ykköstilat Oy
Turunen Taina toimistonhoitaja 050 3436 557
Viitostien Ykköstilat Oy
Joukkoliikenne
Kunnan tukeman joukkoliikenteen tarkoituksena on tarjota kuntalaisille mahdollisuus edulliseen asiointiliikenteeseen kunnan sisällä ja työmatkaliikenteeseen Pohjois-Savon alueella. 

Joukkoliikenne

Nimi Nimike Puhelin
Sammallahti Kati koulutussuunnittelija 040 4883 212