bannerikuva
Etusivu / Organisaatio / Osastot / Hallintokeskus / Työllistäminen
Työllistäminen

 

työllistäminen.jpg

Työllisyysmäärärahoin työllistäminen

Lapinlahden kunta tarjoaa palkkatukityötä eri hallintokuntien alueella vuosittain varattavien määrärahojen puitteissa. Työllistyminen on mahdollista esimerkiksi liikuntalaitokselle, puisto- ja kiinteistönhoitoon, asumispalveluihin sekä päiväkoteihin. Työaika on pääsääntöisesti 33h /viikko, palkkaus vaihtelee työtehtävästä riippuen. Henkilö palkataan enintään 8 kuukauden ajaksi. Työn suorittamispaikka ja aloittaminen sovitaan yksilöllisesti. Edellytyksenä työllistämiselle on TE-toimiston myöntämä palkkatuki ja/tai henkilö on saanut työmarkkinatukea työttömyyden perusteella vähintään 300 päivää.

 

Työllistämisen kuntalisä

Lapinlahden kunta tukee yrityksiä, yhdistyksiä, säätiöitä ja järjestöjä pitkäaikaistyöttömien työllistämisessä maksamalla kuntalisää. Kuntalisää voidaan maksaa lapinlahtelaisten yli 300 päivää työmarkkinatukea saaneen henkilön työllistämiseen työn järjestämisestä aiheutuviin kustannuksiin. Kuntalisä on  500 euroa kuukaudessa/palkattava henkilö.

Nuorten kesätyöllistäminen

Nuorten kesätyöpaikkojen hakuaika ilmoitetaan vuosittain paikallislehdessä, sosiaalisessa mediassa ja kunnan kotisivuilla.

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on tukea henkilön elämänhallintaa ja luoda edellytyksiä kohti avoimia työmarkkinoita. Lapinlahden kunnan alueella on useita kuntouttavan työtoiminnan paikkoja mm. kunnan omassa organisaatiossa sekä kumppanuusyhdistyksissä. Kuntouttavan työtoiminnan aloittaminen edellyttää aktivointisuunnitelman laatimista yhdessä TE-toimiston ja sosiaalityön kanssa. Kuntouttavan työtoiminnan ajaksi laaditaan henkilökohtaiset tavoitteet, joiden saavuttamisessa auttaa kunnan työnohjaaja. Kuntouttavaan työtoimintaan osallistuville on varattu kuntosalivuoro Ripsakasta. Vuoro on yhteinen perhe- ja mielenterveysneuvolan kanssa. Lisätietoja työnohjaaja Marilta.

Ohjaus ja neuvonta

Kunnan työllisyyspalveluiden kautta annetaan ohjausta ja neuvontaa työllistymisen vauhdittamiseksi, joten voit olla yhteydessä työllisyyspalveluihin jos jokin työllistymisessä mietityttää. Työllisyyskoordinaattori auttaa myös työnantajia työllistämiseen liittyvissä kysymyksissä.

 

TYÖLLISTYMISEN PALVELUKARTTA.pdf

Työllistäminen

Nimi Nimike Puhelin
Kunnanvirasto, Asematie 4, 73100 Lapinlahti
Jääskeläinen Minna työllisyyskoordinaattori 040 4883 309
työllistäminen työvoimatuella, kesänuorten työllistäminen
Hyvönen Mari työnohjaaja 040 4883 038