bannerikuva
Muut palvelut

Digitointilaitteisto

Voit nyt muuntaa omat VHS-kasettisi dvd-muotoon pääkirjaston digitointitilassa. Ajanvaraus ja lisätietoja kirjaston asiakaspalvelusta.

Digitointitilan käyttösäännöt.pdf

Usein kysyttyä vhs-dvd digitointi.pdf 

VHS-DVD-digitointilaitteen käyttöohje.pdf

 

Tietokoneet ja langaton verkko

Kirjastossa on asiakaskäyttöön tarkoitettuja tietokoneita. Koneiden käyttö on maksutonta, mutta tulostaminen maksullista. Tulosteiden hinnat löytyvät Maksut ja ohjeet -sivulta

Lapinlahdella voi käyttää ilman ajanvarausta kahta aineistohakuun tarkoitettua tietokonetta sekä lehtilukusalista löytyvää pikakonetta. Pikakoneen käyttöaika on 15 minuuttia/käyttäjä. Muille tietokoneille voi varata ajan 1 tunniksi kerrallaan kirjaston asiakaspalvelusta.

Asiakkaiden käytössä on myös langaton WLAN-verkko. Sen käyttö on maksutonta.

Muut laitteet ja välineet

Lapinlahden ja Varpaisjärven kirjastoissa on kopiokone asiakkaiden käytettävissä. Kopioiden hinnat löytyvät Maksut ja ohjeet -sivulta

Lapinlahden kirjastossa on mikrofilmin lukulaite, jonka käyttöön voi varata ajan asiakaspalvelusta.

Kirjaston aulasta löytyvät asiakaskäyttöön tarkoitetut lastenvaunut, rollaattori ja pyörätuoli. Kirjojen keräämistä helpottavat Lapinlahdella kirjastosalin puolelta löytyvät kirjakärryt.
 

Äänikirjat ja muut palvelut lukemisesteisille

Tavallisen kirjan lukeminen voi olla vaikeaa näkövamman, heikentyneen näön tai huonon lihaskunnon vuoksi. Kauno- ja tietokirjoja on saatavana myös luettuina äänitteinä eli äänikirjoina. Lapinlahden kirjaston oman kokoelman lisäksi äänikirjoja on tarjolla myös muissa Ylä-Savon kirjastoverkko Rutakon kirjastoissa. Äänikirjoja voi etsiä aineistorekisteristä valitsemalla Aineistolajit-kohdassa äänikirja (CD).

Lapinlahden kirjaston kautta on myös mahdollista tilata maksutta Celia-kirjaston tarjoamia ääni-, piste- ja elektronisia kirjoja. Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa vuosittain noin 2000 uutta kirjaa lukemisesteisille.

 

Aineistohaku-painike.png

Hankintaehdotus-painike.png