bannerikuva
Etusivu / Organisaatio / Osastot / Sivistysosasto / Lukio
Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukio

Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukio on toiminut erikoislukiona vuodesta 1987 lähtien. Se on yksi Suomen kuudesta valtioneuvostolta erityistehtävän saaneista kuvataiteen erikoislukioista ja ainoa sellainen Pohjois-Savossa.

Erikoislukiossa opiskelija saa korvata kahdeksan pakollista lukiokurssia kuvataidekursseilla. Opiskelijat saavat myös ilmaiset yli 10 km päivittäiset koulumatkat. Opiskelijat tulevat Lapinlahden Kuvataidelukioon eri puolilta Suomea. Tällä hetkellä lukiolaisia on noin 20 eri kunnasta. Kuvataideopiskelijoita on noin kolmasosa lukiomme 200 opiskelijasta.

Kuvataidelukiossa on tarjolla 30 erilaista kuvataidekurssia, esim. taidehistoriaa, sommittelua, värioppia, piirtämistä, maalausta, taidegrafiikkaa, valo- ja videokuvausta, kuvankäsittelyä, graafista suunnittelua, muotoilua, keramiikkaa ja arkkitehtuuria. Jokainen löytää oman vahvuutensa. Näitä kursseja voivat suorittaa myös yleislukion opiskelijat. Taideopiskelijoiden opintoihin kuuluu vähintään 13 kuvataidekurssia, mutta useimmat haluavat opiskella kuvataidetta enemmän. Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukio takaa opiskelijalle hyvät edellytykset lukion ja ylioppilastutkinnon suorittamiseen – sen lisäksi taideopiskelijoilla on mahdollisuus perehtyä monipuolisesti taiteeseen ja kehittää omaa kuvallista ajatteluaan ja ilmaisuaan sekä valmentautua alan jatko-opintoihin.

Lukio toimii tilavissa ja viihtyisissä vuonna 2004 valmistuneissa tiloissa. Opettajakuntaan kuuluu 20 opettajaa, joista kaksi on vakinaista kuvataiteen lehtoria.

Lukioon ja kuvataidelukioon, sen tiloihin ja niihin hankittuihin noin 130 opiskelijateoksen kokoelmaan voi käydä tutustumassa osoitteessa Kivistöntie 2, 73100 Lapinlahti.


Alla olevasta linkistä löytyvät Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukion omat kotisivut.


Lapinlahden Lukio ja Kuvataidelukio

Nimi Nimike Puhelin
Kivistöntie 2, 73100 Lapinlahti
Sammallahti Juhani rehtori 040 4883 251
Sammallahti Kati koulutussuunnittelija 040 4883 212
Jokikokko Päivi opintosihteeri 040 4883 252
Opettajainhuone opettajainhuone 040 4883 213
Winberg Riitta opinto-ohjaaja 040 4883 241