bannerikuva
Opas potilaille ja omaisille
Tervetuloa vuodeosastolle !
Osastolla on 30 potilaspaikkaa. Osastolla hoidetaan päivä - lyhytaikais- ja pitkäaikaishoitoa tarvitsevia potilaita sekä saattohoitopotilaita. Potilashuoneita on 18, joista suurin osa on kahden hengen huoneita. Jokaisessa potilashuoneessa on televisio ja jokaisella potilaspaikalla radiokuuloke. Osastolla ei ole tupakkahuonetta.

Osaston henkilökunta koostuu osastonhoitajasta, apulaisosastonhoitajasta, puolipäiväisistä lääkäreistä, sairaanhoitajista, perus- ja lähihoitajista, laitosapulaisista sekä osastonsihteeristä.

Tiedustelut:
  • Potilaan vointia voi tiedustella osaston kansliasta. Suotavaa on, että omaiset sopisivat keskenään, kuka tiedustelee vointia ja välittää tiedon muille.
  • Toivomme, että tiedustelisitte omaisenne vointia klo 13 - 14 tai klo 18 - 19 välillä.
  • Lääkärit tavoitettavissa sopimuksen mukaan.
  • Potilas voi käyttää  omaa kännykkää.

Vierailut:
Osaston vierailuaika on päivittäin klo 12 - 18. Muina aikoina tapahtuvista vierailuista pyydämme sopimaan hoitajien kanssa. Omaiset voivat osallistua läheistensä hoitoon omien voimavarojensa mukaan. Henkilökunta on valmis ohjaamaan tarvittaessa.

Pyydämme välttämään tuoksuvien kukkien tuomista osastolle.

Henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus potilaiden asioista. Toivomme myös teiltä vaitioloa muiden potilaiden asioista!

Henkilökohtainen omaisuus:
Jokaisessa potilashuoneessa on lukolliset kaapit vaatteiden säilytystä varten. Suuremmat rahasummat ja arvoesineet kannattaa jättää kotiin. Vuodeosasto ei pysty vastaamaan potilaan mukana olevasta henkilökohtaisesta omaisuudesta.

Turvapuhelinranneke on myös syytä jättää kotiin, jotta se pysyisi toimintakuntoisena.

Osastolle tullessa on hyvä olla mukana lääkelista tai reseptit käytössänne olevista lääkkeistä, lähimmän omaisenne tai yhteyshenkilönne yhteystiedot sekä tarvitsemanne apuvälineet, esim. kävelykeppi. Oma partakone suositeltavaa. Omat hyvät sisäkengät turvaavat liikkumista.

Päiväohjelma:
Hoitohenkilökunnan aamuraportti klo 7 - 7.30
Lääkärin kierto klo 8.30 - 11.30
Hoitajien iltapäiväraportti klo 14 - 15
Yöhoitajan raportti klo 20.45 - 21.30.

Hoitotyötä tehdään kahdessa ryhmässä, jotka vastaavat omasta alueestaan osastolla.

Potilasruokailut:
Aamupala klo 7.45 -
Lounas klo 11.45 -
Päiväkahvi + välipala klo 14.15 
Päivällinen klo 16.30 -
Iltapala klo 19.30 -

Välipala sisältää kahvin / teen ja kahvileivän lisäksi hedelmän. Sosemaisissa ruokavalioissa tarjotaan välipalana esim. jogurttia, jäätelöä, hedelmiä, marjasosetta. 
Potilasruoka valmistetaan terveyskeskuksen omassa keittiössä, jossa ruoka jaetaan kullekin potilaalle valmiisiin annoksiin.

Hoitomaksut:
Lyhytaikaisessa laitoshoidossa olevalta peritään 48,90 euroa hoitopäivältä. Maksukaton täyttymisen jälkeen hoitomaksu on 22,50 euroa / hoitopäivä. Kunnallisen terveydenhuollon asiakasmaksuissa on 683 euron maksukatto kalenterivuotta kohti. Terveyspalvelujen käyttäjän on itse seurattava maksukaton täyttymistä. Pitkäaikaissairaanhoitomaksu (yli 3 kk) määräytyy tulojen mukaan.

Lehdet:
Osastolle on tilattu potilaita varten Savon Sanomat, Iisalmen Sanomat, Matti ja Liisa (mahdollisuus saada myös äänikirjana).Uusimmat lehdet löytyvät osaston aulasta.

Kanttiini:
Kanttiini on avoinna ma - pe klo 7.30 - 14.30 pääsisäänkäynnin yhteydessä. Kanttiinin pitäjän kanssa voi sopia suoraan jos haluatte sieltä toimitettavan ostoksia.

Potilasasiamies: 
Potilasasiamies neuvoo hoitoon ja kohteluun liittyvissä asioissa, potilasvahinkoasioissa ja tarvittaessa potilaslain mukaisen muistutuksen tekemisessä.

Hartaudet:
Sunnuntaisin on mahdollista kuunnella jumalanpalvelus radion kautta (ohjelma 3) Lapinlahden kirkosta. Seurakuntavierailuja ja hartaustilaisuuksia päiväsalissa, joista erilliset ilmoitusajat. Henkilökunta kutsuu seurakunnan työntekijän paikalle potilaan tai omaisen toivomuksesta.

Opas potilaille ja omaisille

Nimi Nimike Puhelin
Hoitajat vuodeosasto 1 (017) 2720 493
Hynynen Mira osastonsihteeri 040 4883 492
Kanttiini Lapinlahden tk 040 4883 636
Lamminen Maarit osastonhoitaja 040 4883 491
Potilasasiamies Lapinlahden tk 040 4883 402