Siirry sisältöön Etusivu
Kunnan tiedotteet koronaviruksesta
Esityslistat ja pöytäkirjat

kuvituskuva

Korona - tiedotteet

Korona - tiedotteet

Nuorisotyön kuulumisia

Etsivä nuorisotyöntekijä/lähiesimies Tanja Jokiniemen mietteitä:

”JAA` a, korona tuli ja kaikki meni seis. No totta aivotkin olivat hetken seis, mutta vain onneksi hetken. Kesto yksi tunti =). Sitten nuorisotyön tiimi tarttui härkää sarvista ja alettiin luomaan uutta ja laittamaan pakkelia pintaan. Aloitettiin siis nuorisotilojen remontointi. Pensselit ja telat heilumaan ja nehän heilu ja heiluu vieläkin. Sitten haltuun some, vome, kome, tome ja tube, discord yms……. siinä sitä sakkia vietiin kuin pässiä narusta. Kolme viikkoa täysi rumba ja samba päällänsä heillä, hanskatkin hetken hukassa ja sittenkin ne hommat olivat hallussa. Kun pölyt laskeutuivat ja kaiken uuden oppiminen oli jossain kohdassa selkäytimeen menossa, oli aika kiittää nuorisotyön porukkaa ja sanoa kyllä TE OLETTE HUIPPU TIIMI. Ketään ei siis jätetty eikä jätetä yksin missään suunnassa, vaikka välillä vain välissä on honor 10 ruutu tai tietsikan ruutu, mutta se ei menoa ole haitannut. ”

Nuorisotyössä on siirrytty siis uuteen nuorisotyönmuotoon, jota nuoriso-ohjaajat Tuija ja Sanna ovat käyttäneet ennestään, mutta nyt kaikki on siirretty verkkoon.

Aluksi mietittiin, miten saamme nuoriin yhteyden?

Nuoriso-ohjaaja Tuijan mietteet:

” Nuorisotyössä on töitä paiskittu koko ajan. Nuorisotilat ovat siirtyneet discord alustalle ja YouTube videoita tehty myös. Instagram kilpailuja järkkäilty nuorisolle ja koko ajan oltu nuorten saatavilla ja juttuseurana iloissa ja suruissa. Joka ilta virtuaalinuokkari on ollut avoinna 16-20. Nuorisotilat saivat myös uuden ilmeen, jahka nuokkarit jossain vaiheessa avaa ovensa nuorille, on tilat päivitetty 2020 luvulle. Jännittää jo kovasti mitä meidän nuoremme sanovat uudistetusta ilmeestä. Nuorten toiveet kuultiin väri maailmasta. Kesää kohden mennään ja ensisyksyä kummasti.

Tilojen maalaus ja siistiminen toi raikkaan tuulahduksen molemmille tiloille. Kyllä tosiaan maalilla saa ihmeitä aikaiseksi. Ja Kaikki on tyytyväisiä lopputulokseen. Aivan huikea suoritus jokaiselta

Mutta miten nuorilla on mennyt, kun tilat ovat kiinni?

Nuoriso-ohjaaja Sanna kertoo mikä nuorten mieltä askarruttaa:

” Paljon myös on nuoret pohtineet kesätöiden saamista ja tulevia jatko-opintoja. Tukienhaku mietityttää kanssa. Positiivisesti vastaan otettu ohjaajien pelaaminen eri verkkopeleissä on saanut paljon huomiota nuorten keskuudessa ja pelien lomassa käydään hyvät ja syvälliset keskustelut. Jonkinlaista turhautumista on myös ilmassa, mutta asioita jutustellen positiivisen näkökulman muodossa, asiat alkavat lutviutua ja nuoretkin ymmärtävät mitä korona-aika ja sen tuomat rajoitukset tarkoittavat. Ysiluokkalaisia mietityttää tuleva päästötodistus ja onko saanut arvosanoja nostettua, niin kuin on ollut ajatuksena. Etäopiskelun tuomat haasteet ovat myös olleet läsnä nuorisotyössä. Ohjaajat ovat auttaneet koulutehtävissä ja tsempanneet nuoria koulun käynnissä. Onpa niitä myös pohdittu yhdessäkin. Yksinäisyys paistaa selvästi nuorten jutusteluissa. Ja onhan se totta, että kun ainoat sosiaaliset kontaktit ovat verkon välityksellä eri somealustoilla, niin kyllä sitä nuoretkin kaipaavat ihan face to face kontakteja. Ja uskomme että tämä kasvokkain tapahtuva kohtaaminen kasvaa kesää kohti, kun ilmat lämpiää ja tässä on se työ mitä me, nuorisotyöntekijä teemme. Jalkaudumme sinne missä niitä nuoria on ja pidämme vähän silmällä, ettei suuria kokoontumisia ole, jos rajoitteet pysyvät voimassa.

Kaikin puolin olemme onnistuneet, yhdessä, koko tiiminvoimalla tekemään nuorisotyötä verkossa, verkon välityksellä ja antamaan apua ja tukea meidän kuntamme nuorille.

nuorisotyön kuulumiset (1).jpg

Kuntalaisen kuva: kuvaaja Päivi Nissinen
Kuntalaisen kuva
Kuvaaja Päivi Nissinen

Lapinlahden Imago-kyselyn kuvasatoa

Julkaisemme kuntalaisten lähettämiä Lapinlahti-kuvia,
joita kerättiin Lapinlahden imagon kehittämiseen liittyvän kyselyn yhteydessä.
Kiitos kaikille Imago-kyselyyn osallistuneille.

Voit lähettää edelleen omia kuviasi julkaistavaksi kunnan sivuilla.
Lähetä kuvat osoitteeseen: s-posti@lapinlahti.fi
Samalla luovutat kaikki oikeudet kuvan käyttöön Lapinlahden kunnan markkinoinnissa.
Julkaistuihin kuviin liitämme aina kuvaajan nimen.