Siirry sisältöön Etusivu
19.11.2021

16.-18.11.2021 välisenä aikana Lapinlahdella on todettu kuusi koronavirustartuntaa.

16.-18.11.2021 välisenä aikana Lapinlahdella on todettu kuusi koronavirustartuntaa.
Näistä neljä on todettu Matin ja Liisan koulun alakoulussa. Tartuntoja on useammalla luokalla. 5b-luokka toimii tällä hetkellä etäopetuksessa. Muut luokat jatkavat toimintaansa normaalein opetusjärjestelyin. Kouluun on annettu maskisuositus yli 12-vuotiaille henkilöille.

Koronavirukselle altistuneiden henkilöiden tulee hakeutua viipymättä koronatestiin saadessaan oireita. Kehotamme kuntalaisia välttämään tiiviitä väkijoukkoja ja käyttämään sisätiloissa maskia, kun turvavälien pitäminen ei onnistu. Koronavirusrokotteet suojaa hyvin vakavaa koronainfektiota vastaan ja rokote kannattaa ottaa. Linkki rokotuksen sähköiseen ajanvaraukseen: lapinlahti.terveytesi.fi 

Lapinlahdella yli 12-vuotiaista koronavirusrokotteen 1. annoksen on saanut 85,1 % ja 2. annoksen 79,3 %. Rokotuskattavuus on hieman heikompi kuin muualla Pohjois-Savossa. Heikoin se on 20-29-vuotiaiden ryhmässä, jossa 1 annoksen on ottanut n. 68% ikäryhmästä. Kokonaisuudessaan 12-39-vuotiaiden ikäryhmässä rokotekattavuus on vielä kaukana 80% tasosta. Rokotteen ottamista suositellaan koska vaikka rokotettu saisikin taudin, on oireet oleellisesti lievemmät kuin tilanteessa ilman rokotusta. Koronavirusinfektio voi johtaa nuoremmankin aikuisen sairaalahoitoon ja olla pahimmillaan hengenvaarallinen.

Jukka Tiihonen
johtava lääkäri
Lapinlahden kunta