Siirry sisältöön Etusivu
20.4.2021

Alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä tiedottaa 19.4.2021

Tiedote. Julkaistu: 19.04.2021, 15:43
Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri / Kuopion yliopistollinen sairaala
Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella epidemiatilanne on edelleen rauhoittunut ja ilmaantuvuus on jatkanut laskua ollen viimeisten kahden viikon aikana 20,5 / 100.000 asukasta. Uusia tautiryvästymiä ei ole todettu, ainoastaan yksittäisiä tapauksia. Edelleen on kuitenkin erittäin tärkeää noudattaa voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia, jotta epidemiatilanne ei käänny huonompaan suuntaan vaan pysymme edelleen perustasolla.

Näin ollen voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan:
kiihtymisvaiheen maskinkäyttösuositus
etätyösuositusta silloin kun se on toteutettavissa sekä
ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien erityinen suojaaminen

Riskiryhmiin kuuluvien rokottaminen on kesken – turvatoimia on edelleen jatkettava

Iäkkäiden rokotukset ovat edenneet hyvin. Sen sijaan riskiryhmiin kuuluvien rokotukset ovat kesken.
On tärkeää saada rokotettua ne, jotka ovat vakavan taudin riskissä. Koronatautiin liittyy myös lievemmin sairastuneilla selvästi lisääntynyt yleinen veritulppariski. Se on moninkertainen verrattuna AstraZenecan rokotteeseen liitettyyn hyvin harvinaiseen hyytymishäiriöön.

Koronatestiin tulee hakeutua pienissäkin oireissa, vain tällä tavalla päästään katkaisemaan tartuntaketjut ja saadaan suojattua niitä, joille koronainfektio voi aiheuttaa vakavan taudin.
Mikäli ilmaantuvuus jatkaa laskua ja rokotukset etenevät odotetusti, voidaan Pohjois-Savon alueella aloittaa rajoitusten purkamisen suunnittelu valtakunnallisia ohjeita noudattaen.

Lisätietoja medialle: johtajaylilääkäri Antti Hedman, puh. 044 717 2110
Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) vastaa noin miljoonan suomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Itä- ja Keski-Suomessa. KYSissä tehdään kansainvälisesti arvostettua tutkimusta, ja KYS on Suomen suurimpia opetussairaaloita. Toimintaa koordinoi Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (PSSHP).