Siirry sisältöön Etusivu
21.9.2021

Alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä tiedottaa 20.9.2021

Tiedote. Julkaistu: 20.09.2021, 15:43
Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri / Kuopion yliopistollinen sairaala


Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella koronavirustartunnat ovat lisääntyneet lähinnä Kuopiossa opiskelijoiden keskuudessa. Muualla Pohjois-Savossa tartuntoja ei ole juurikaan todettu. Myös Kuopiossa tartunnan lähteet on saatu erittäin hyvin selvitettyä, mutta altistuneiden jäljityksessä on viivettä. Yliopisto ja korkeakoulut ovat huolehtineet opiskelijoidensa osalta tiedottamisesta ja suosituksista erittäin hyvin.

Kuopiossa 50-vuotta täyttäneistä yli 80% on saanut kaksi rokoteannosta. Kokonaisuus huomioiden sairaanhoidon kapasiteetin riittävyys ei ole uhattuna.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä katsoo, että Kuopiossa ollaan nyt epidemian leviämisvaiheessa. Kokonaistilanne on kuitenkin niin hyvä, että uusia rajoituksia ei tarvita. Sen sijaan suositellaan, että opiskelijat eivät järjestäisi massatapahtumia, joissa koronan tartuntariski on suuri.

Testaus ja jäljitys

Testaaminen kohdistuu ensisijaisesti altistuneiden, rokottamattomien sekä rokottamisen jälkeenkin vakavalle koronavirusinfektiolle alttiiden henkilöiden testaamiseen.

Tartunnan jäljityksen tavoitteena on tunnistaa tartunnalle altistuneet rokottamattomat henkilöt mahdollisimman varhain ja keskittyä tilanteisiin, joissa on laaja leviämisriski. Jos jäljitys ruuhkautuu merkittävästi, tulee ensisijaisesti jäljittää korkean tartuntariskin altistumistilanteet.

Lisätietoja medialle: Heikki Miettinen, johtajaylilääkäri, 0447113950

Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) vastaa noin miljoonan suomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Itä- ja Keski-Suomessa. KYSissä tehdään kansainvälisesti arvostettua tutkimusta, ja KYS on Suomen suurimpia opetussairaaloita. Toimintaa koordinoi Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (PSSHP).