Siirry sisältöön Etusivu
7.4.2021

Alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä tiedottaa 6.4.2021

Alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä tiedottaa 6.4.2021 /Tiedote. Julkaistu: 06.04.2021, 17:20
Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri / Kuopion yliopistollinen sairaala
Alueellinen koordinaatioryhmä arvio kokouksessaan 6.4.2021, että Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri on edelleen koronaepidemian perustasolla. Aikaisemmin todetut ryvästymät eivät ole laajentuneet eikä uusia ole ilmaantunut. Yksittäisiä tapauksia on todettu eri puolilla Pohjois-Savoa. Näissä tapauksissa tartuntalähteet ja altistuneet on saatu hyvin selvitettyä.
Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan. Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä ei ole voimassa lisärajoituksia.
Maskin käytössä jatketaan kiihtymisvaiheen suositusta (Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille).
Pääsiäisen ajan lomailun ja matkustamisen vaikutukset nähdään seuraavien 2-4 viikon aikana.
Varianttivirusta vastaan tepsivät samat keinot kuin alkuperäistä virusta vastaan
Pohjois-Savon alueella positiivisista näytteistä on eristetty lisääntyvässä määrin ns. brittivarianttia, joka tarttuu helpommin ja myös aiheuttaa useammin vakavan taudin riskiryhmiin kuuluville.  Tämän vuoksi on erittäin tärkeä noudattaa tarkasti annettuja turvaohjeita sekä välttää myös kaikkia kokoontumisia.
Myös varianttivirusten leviämisen estämisessä on tärkeää, että oireiset hakeutuvat nopeasti testiin, ja altistuneet saadaan kartoitettua ja asetettua karanteeniin. Lisäksi tavoitellaan mahdollisimman nopeaa ikääntyneiden ja riskiryhmiin kuuluvien rokottamista. Kaikilla näillä toimenpiteillä on yhtä hyvä vaikutus myös muuntuneisiin viruksiin kuin alkuperäiseen virusmuotoon.
Lisätietoja medialle: johtajaylilääkäri Antti Hedman, puh. 044 717 2110
Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) vastaa noin miljoonan suomalaisen erityistason erikoissairaanhoidosta Itä- ja Keski-Suomessa. KYSissä tehdään kansainvälisesti arvostettua tutkimusta, ja KYS on Suomen suurimpia opetussairaaloita. Toimintaa koordinoi Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (PSSHP).
www.psshp.fi