Siirry sisältöön Etusivu
23.6.2021

Koronarokotustiedote 23.6.2021

Potilastietojärjestelmän versiopäivityksen myötä aiheutunut sähköisen rokoteajanvarauksen toimintakatko on saatu korjattua.

Uusia aikoja yli 16-vuotiaille avataan ajanvarauksen täyttyessä sitä mukaa kuin tieto saapuvista rokotteista tuleville viikoille tarkentuu. Mikäli sähköinen rokotusajanvaraus täyttyy, saattaa ajanvaraukseen yrittäessä tulla virheilmoitus eikä ajanvarausjärjestelmään pääse. Linkki sähköiseen ajanvaraukseen:  lapinlahti.terveytesi.fi
Puhelimitse rokotteen saantia yli 16-vuotiaat henkilöt voivat tiedustella arkisin klo 8-9 numerosta 017-2720 453. Takaisinsoittojärjestelmään tulleisiin puheluihin pyritään vastaamaan saman päivän aikana. Mikäli tavoitellessa puhelu on varattu tai henkilöä ei saada kiinni, on puheluita mahdollista säilyttää järjestelmän jonossa uusia yrityksiä varten rajoitetusti.
Uutena ryhmänä rokotusajanvarausmahdollisuus aukeaa 12-15-vuotiaille riskiryhmään kuuluville henkilöille. Heille ajanvaraus on vain puhelimitse riskisairauden varmistamisen vuoksi. Pyydämme rokotteen haluavia riskiryhmiin kuuluvia 12-15 vuotiaita tai heidän vanhempiaan soittamaan 017-2720 453 arkisin klo 8-9 välillä. Jos terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi nuoren olevan riittävän kypsä tekemään rokotuspäätöksen itse, voidaan rokotusaika varata ilman vanhempien suostumusta. Jos nuori ei halua tai kykene päättämään itse rokotuksestaan, tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Ohessa liitteenä THL:n laatima suostumuslomake, jonka voi tuoda terveyskeskukseen rokotuksen yhteydessä. Puhelimitse huoltajat voivat antaa ensin suullisen suostumuksensa, jotta rokotusaika saadaan varattua. Liitteenä on myös THL:n ohje 12-15 -vuotiaille koronarokotukseen hakeutumisesta.
Lisätietoa riskiryhmien määrittelystä:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/rokotteet-ja-koronavirus/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat/riskiryhmien-koronarokotusten-jarjestys
Kannustamme aktiivisesti kaikkia yli 16-vuotiaita henkilöitä ja 12-15 -vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä ottamaan koronarokotteen. Käytössä olevien rokotteiden suojateho myös uusimpien varianttien aiheuttamaa vaikeaa koronavirusinfektiota vastaan vaikuttaa tutkimuksissa hyvältä. Rokotteen ottamalla suojaa itsensä lisäksi myös muita henkilöitä.

Jukka Tiihonen 
johtava lääkäri
Lapinlahden kunta
 

Tiedostot