Siirry sisältöön Etusivu
27.5.2021

Koronarokotustiedote 27.5.2021

Yli 40-vuotiaiden ryhmään koronarokotuksissa päästään etenemään viikolla 23. Sähköinen ajanvaraus kyseiselle viikolle yli 40-vuotiaille henkilöille on avattu.
Puhelimitse rokotteen saantia yli 40-vuotiaat henkilöt voivat tiedustella arkisin klo 8-9 numerosta 017-2720 453. Myös yli 16-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat henkilöt voivat tiedustella rokotusajankohtaa puhelimitse, jos rokote on vielä saamatta. Käytössä on takaisinsoittopalvelu. Jos takaisinsoittoa ei kuulu seuraavan päivänkään aikana, on ajanvaraus täynnä.
THL linjauksen mukaisesti yli 65-vuotiaiden Astra Zenecan rokotteella 1. annoksen saaneiden on perusteltua saada myös tehosteannos Astra Zenecan rokotteella. Poikkeustapauksissa ja mikäli henkilö kieltäytyy ottamasta tehostetta Astra Zenecan rokotteella, tehoste voidaan antaa yli 65-vuotiaille mRNA-rokotteella (joko Pfizer tai Moderna rokotteiden saannin mukaisesti). Mikäli tehosterokote vaihtuu alkuperäisestä, voi tehosterokotusajankohta siirtyä myöhemmäksi. Muissa tapauksissa suunnitellusta 12 viikon rokotusvälistä ja tehosterokotusten ajankohdasta voi poiketa vain erityisen painavasta syystä. Tällaiseksi ei katsota esimerkiksi kesälomamatkaa. 

Jukka Tiihonen 
johtava lääkäri
Lapinlahden kunta