Siirry sisältöön Etusivu
31.3.2021

Koronarokotustiedote 31.3.2021

Pyydämme 65-69-vuotiaita henkilöitä, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus (riskiryhmät 1 ja 2) ottamaan yhteyttä terveyskeskukseen rokotusajan sopimiseksi. K.o. henkilöt saavat Astra Zenecan rokotteen ja tämän ajanvarauksen yhteydessä mahdollisuutta rokotteen valintaan ei ole. Pfizerin rokotteen käyttöä jatketaan tässä vaiheessa yli 70-vuotiailla. Yli 70-vuotiaille soitetaan terveyskeskuksesta rokoteajan varaamiseksi. Yli 70-vuotiaat kuntalaiset ovat rokotettu ensimmäisellä rokoteannoksella viimeistään viikon 15 aikana.  Voit tiedustella myös itse rokotteen saantimahdollisuutta puhelimitse, jos olet yli 70-vuotias ja sinulla on lisäksi vakavalle koronavirusinfektiolle altistava sairaus tai sairauksia. Nämä tiedustelut arkisin klo 8-9 välillä numerosta 017-2720 453.

65-69-vuotiaiden riskiryhmäläisten ajanvaraus ti 6.4. ja ke 7.4. klo 8.00-12.00 numerosta 017-2720 453. Mikäli takaisinsoittoa ei kuulu noin vuorokauden sisällä soitostasi, on ajanvaraus täynnä ja uudesta riskiryhmäläisten ajanvarausmahdollisuudesta tiedotetaan sitä mukaa, kun saamme Astra Zenecan rokotetta lisää. 
Uutena rokotettavana ryhmänä nyt ovat riskiryhmään 2 kuuluvat henkilöt. Heihin kuuluu mm. seuraavat:

-henkilöt, joilla on jatkuvaa lääkitystä vaativa astma
-henkilöt joilla on vaikea sydänsairaus, kuten sydämen vajaatoiminta tai sepelvaltimotauti
-henkilöt, joilla on hengitystä haittaava neurologinen tila
-henkilöt, joilla on immuunipuolustusta heikentävä lääkitys autoimmuunisairauteen
-henkilöt, joilla on vaikea krooninen maksasairaus, kuten maksakirroosi
-henkilöt, joilla on tyypin 1 diabetes tai lisämunuaisten vajaatoiminta
-henkilöt, joilla on uniapnea
-henkilöt, joilla on psykoosisairaus
-henkilöt, joilla on sairaalloinen lihavuus (BMI yli 40)

Niiden henkilöiden osalta, jotka ovat alle 65-vuotiaita ja saaneet jo ensimmäisen rokoteannoksen Astra Zenecan rokotetta ei ole vielä tiedossa, kuinka tehosteannoksen kohdalla toimitaan. Odotamme tämän suhteen valtakunnallista linjausta.
Lisätietoja riskiryhmien koronarokotusten priorisointijärjestyksestä ja riskiryhmien määrittelystä: 
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat/riskiryhmien-koronarokotusten-priorisointijarjestys

31.3.2021 
Jukka Tiihonen
johtava lääkäri
Lapinlahden kunta