Siirry sisältöön Etusivu
19.1.2021

Koronatiedote 19.1.2021

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueellinen koordinaatioryhmä on todennut 18.1.2021, että epidemiatilanne Pohjois-Savossa on huonontunut niin, että Kuopiossa ja Siilinjärvellä ollaan kiihtymisvaiheessa. Kuopiossa on useissa kouluissa todettu Covid19 tapauksia ja altistumisia. 

Lapinlahdella ollaan epidemian perusvaiheessa ja tilanne on rauhallinen. Nyt ei kuitenkaan ole mahdollisuutta tinkiä olemassa olevista rajoituksista ja suosituksista. Myös uusi koronaviruksen brittimutaatio voi lisätä riskiä covid-19 tartuntojen paikalliselle leviämiselle. 
Ensisijaisen tärkeää on pitää yllä turvavälejä. Yhtä lailla tärkeää ja suositeltavaa on käyttää suu-nenäsuojainta tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida ylläpitää, sekä huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta. Lapinlahdella on voimassa suositus käyttää kirurgista tai kankaista suu-nenäsuojainta kaikissa tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida ylläpitää. Kouluissa suositus koskee yläkoulujen ja toisen asteen opiskelijoita ja henkilökuntaa luokkatiloissa, koulukuljetuksissa sekä muissa tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida ylläpitää. 

Jukka Tiihonen
Kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri

Linkki alueellisen koordinaatioryhmän ”koronanyrkin” tiedotteeseen: https://www.psshp.fi/potilaat-ja-vierailijat/tietoa-koronaviruksesta