Siirry sisältöön Etusivu
24.11.2021

Lapinlahdella on todettu 22.-23.11.2021 10 uutta koronavirustartuntaa.

Lapinlahdella on todettu 22.-23.11.2021 10 uutta koronavirustartuntaa. Karanteenissa on tällä hetkellä n. 70 henkilöä. Viime ja tämän viikon tartunnat ovat esiintyneet yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta rokottamattomilla henkilöillä ja perheiden sisällä. Kunta kehottaa kaikkia yli 12-vuotiaita rokottamattomia henkilöitä ottamaan koronavirusrokotteen. Rokotteella voi pienentää omaa tartuntariskiään ja suojautua vakavalta koronavirustartunnalta.

Walk -in -rokotuspäivä
Lapinlahden terveysasemalla järjestetään walk-in rokotustapahtuma 24.11. klo 14.-17 jolloin rokotteen ottaminen on mahdollista yli 12-vuotiaille ilman ajanvarausta.
Linkki sähköiseen rokoteajanvaraukseen  lapinlahti.terveytesi.fi

Kotitestit

Pohjois-Savon alueellinen koronakoordinaatioryhmä suosittaa kotitestien käyttöä tilanteissa, joissa lapsilla tai nuorilla ilmenee hengitystieinfektion oireita. Lapinlahden kunta suosittaa niitä henkilöitä, joilla on varma altistumistieto covid-19 -virukselle, ottamaan infektio-oireiden ilmaantuessa yhteyttä terveyskeskuksen päivystykseen mikäli oireet alkavat 14 vrk sisällä altistumisesta. Mikäli varmaa altistustietoa ei ole ja henkilölle tulee ylähengitystieinfektio-oireita tai muita virusinfektion oireita, testaamme henkilöitä thl:n nykyisten testauskriteerien mukaisesti rajallisen testauskapasiteetin vuoksi. Kotona tehtävällä antigeenitestillä voi selvittää alustavasti voivatko oireet johtua koronavirustartunnasta. Jos testitulos on positiivinen, tulee tulos varmistaa terveyskeskuksessa tehtävällä PCR-testillä.

Linkki alueellisen koronakoordinaatioryhmän tiedotteeseen: https://www.psshp.fi/potilaat-ja-vierailijat/tietoa-koronaviruksesta

Jukka Tiihonen
johtava lääkäri
Lapinlahden kunta