bannerikuva
Etusivu / Ajankohtaista / Leader-rahoitusta haettavissa Ylä-Savossa
Lapinlahti tiedottaa
12.2.2019  

Leader-rahoitusta haettavissa Ylä-Savossa

Leader-rahoitusta vielä runsaasti haettavissa Ylä-Savossa


Yläsavolaisilla yrityksillä ja yhteisöillä on tänä vuonna haettavissa kaikkiaan 573 000 euroa erilaisiin alueen kehittämistoimenpiteisiin. Maaseuturahaston Leader-tukia alueellisesti kanavoiva Ylä-Savon Veturi ry tarkisti tiistaisessa hallituksen kokouksessa myös rahoituslinjauksiaan.

-Ylä-Savossa on tällä hetkellä hyvä tilanne, sillä Leader-rahoitusta alueen kehittämiseen on vielä reilusti jaettavissa, toteaa Ylä-Savon Veturin vs. toiminnanjohtaja Minna Partanen. – Nyt jos koskaan on siis oiva hetki viedä eteenpäin kylien ja mikroyritysten kehittämiseen versoneita ideoita.

Veturi tarkisti myös rahoituslinjauksiaan. Kehittämishankkeiden maksimituen aiempi alaraja 90 000 euroa poistettiin. Nyt maksimirahoituksen määrä on 180 000 euroa. Painopisteenä ovat edelleen kuntien yhteiset hankkeet, mutta jatkossa myös yksittäisen kunnan on mahdollista hakea omia kehittämishankkeita.

Leader-rahoitusta myönnettiin 104 300 euroa

Ylä-Savon Veturin hallitus myönsi rahoitusta uuden kylätoimintamallin kehittämiselle ja yrityksen innovaation kehittämiseen.

Kylä & Kumppanuus -hankkeen toteuttaa Pohjois-Pielaveden kylät ry. Lopputuloksena Pohjois-Pielaveden kylälle perustetaan palvelukeskus ja luodaan tulevaisuuteen suuntaava nykyaikainen kylätoimintamalli. Tavoitteena on tukea alueen asukkaiden ja toimijoiden yhteisöllisyyttä sekä elinkeinojen kehittämistä. Kehittämistoimien tueksi haetaan kumppanitoimijoita myös alueen ulkopuolelta. Hankkeen kokonaiskustannus on 105 000 euroa, johon rahoitusta myönnettiin 94 500 euroa.

Lisäksi kokeilutukea myönnettiin yhdelle yritykselle vajaat 10 000 euroa

http://www.ylasavonveturi.fi/fi/