Siirry sisältöön Etusivu
19.2.2021

Riskiryhmiä koskeva koronarokotustiedote

Riskiryhmiä koskeva koronarokotustiedote
Olemme saaneet pienen määrän Astra Zenecan valmistamaa koronarokotetta, joka on tarkoitettu annettavaksi alle 70-vuotialle potilaille, joilla on kohonnut riski saada vakava koronavirusinfektio. 11.2. kunnan verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa informoimme, että terveyskeskuksesta otetaan yhteyttä riskipotilaisiin.
Pyydämme kuitenkin nyt 60-69-vuotiaita henkilöitä, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (ryhmä 1), ottamaan itse yhteyttä terveyskeskukseen rokotusajan sopimiseksi.  Riskiryhmäpotilaiden kohdalla keskitämme rokotukset tässä vaiheessa iäkkäämpiin riskiryhmäläisiin, koska heillä riskisairauden ohella ikä tuo entisestään kohonneen riskin vakavalle koronavirustaudille ja koska rokotetta on rajallinen määrä. 
Ajanvaraus ke 24.2.21 klo 9.00-12.00 numerosta 017 272  0453. Rokotusaika on viikon 8 lopulla ja rokotteita riittää 50:lle ensimmäiselle.
Soitathan vain, mikäli kuulut johonkin alla olevaan riskiryhmään.
Mikäli takaisinsoittoa ei kuulu noin vuorokauden sisällä soitostasi, on ajanvaraus täynnä ja uudesta ajanvarausmahdollisuudesta tiedotetaan, kun rokotteita on saatavilla.
Seuraavia 60-69 vuotiaita henkilöitä pyydetään ottamaan yhteyttä: 
-henkilöt, joille on tehty elinsiirto tai kantasolusiirto
-henkilöt, joilla on aktiivisessa solusalpaajahoidossa oleva syöpäsairaus tai solusalpaajahoito on lopetettu enintään 6 kk aiemmin
-henkilöt, jotka sairastavat leukemiaa tai lymfoomaa
-henkilöt, joilla on vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, kuten vaikea perinnöllinen immuunivajaus tai henkilöt, joilta on poistettu perna
-henkilöt, joilla on vaikea pitkäaikainen munuaissairaus
-henkilöt, joilla on vaikea krooninen keuhkosairaus (keuhkoahtaumatauti, keuhkofibroosi, toinen keuhko puuttuu tai huonossa hoitotasapainossa oleva astma, joka vaatinut viimeisen vuoden aikana kortikosteroidilääkitystä suun kautta tablettina.)
-henkilöt, joilla on lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
-henkilöt, joilla on Downin syndrooma
Lisätietoja riskiryhmien koronarokotusten priorisointijärjestyksestä: 
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/rokotteet-ja-koronavirus/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat/riskiryhmien-koronarokotusten-priorisointijarjestys

19.2.2021 Jukka Tiihonen
johtava lääkäri, Lapinlahden kunta