Siirry sisältöön Etusivu
11.2.2021

Tiedote koronarokotusten edistymisestä

Lapinlahdella päästään aloittamaan yli 80-vuotiaiden kuntalaisten rokotukset viikolla seitsemän.
Terveyskeskuksesta on otettu yhteyttä osaan yli 80-vuotiaista potilaista, jotka eivät kuulu kotihoidon piiriin. Heistä 108:lle on tarkoitus antaa viikolla seitsemän ensimmäinen annos Pfizer-Biontechin valmistamaa koronarokotetta. Pyrimme jatkamaan ikääntyneiden rokotuksia viikoittain, mikäli saamme rokotetta Kysistä.
Toistaiseksi terveyskeskuksesta otetaan yhteyttä ikäihmisiin eikä rokoteaikaa tarvitse varata itse. 
Saimme tällä viikolla myös pienen erän Astra Zenecan valmistamaa rokotetta, joka on tarkoitettu alle 70-vuotiaille.
Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä ei suosittele puutteellisen tutkimusnäytön vuoksi tätä rokotetta käytettäväksi yli 70-vuotiaille. Käytämme Astra Zenecan valmistamaa rokotetta alle 70-vuotiaille, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Tällaisia sairauksia on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvioimana muun muassa vaikea krooninen keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes ja aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti. Heidän rokotuksiaan aloitetaan toteuttamaan valtakunnallisesti lähiaikoina iäkkäiden potilaiden rokotusten rinnalla. Lapinlahdelle saatavista jatkotoimituksista Astra Zenecan rokotteen osalta ei ole vielä varmuutta.
Terveyskeskuksesta ollaan yhteydessä toistaiseksi myös tämän potilasryhmän henkilöihin eikä rokotusaikaa voi vielä varata itse.

10.2.2021
Jukka Tiihonen
johtava lääkäri, Lapinlahden terveyskeskus