Siirry sisältöön Etusivu
17.3.2021

Tiedote koronarokotustilanteesta 17.3.2021

Lapinlahdella on 17.3.2021 mennessä saanut ensimmäisen annoksen COVID-19 -rokotetta 15,9 % kuntalaisista. Molemmat rokoteannokset on saanut 3,5 % kuntalaisista. Rokotusten edistymistä sairaanhoitopiiri- ja kuntakohtaisesti voi seurata seuraavan linkin kautta: https://www.thl.fi/episeuranta/rokotukset/koronarokotusten_edistyminen.html

Astra Zenecan rokotteen saamisessa on tällä hetkellä vaikeuksia. Lapinlahdelle ei tule Astra Zenecan rokotetta viikoilla 11 ja 12 lainkaan. Terveyskeskuksessa jäljellä olevat rokotteet on varattu 16.3. ajanvarauksen yhteydessä ja annetaan tällä viikolla 1-riskiryhmäläisille. 17.3. soittaville 1-riskiryhmäläisille ei valitettavasti ole tällä hetkellä rokotetta saatavilla. Saamme nykyisen tiedon mukaan rokotetta lisää 100 annosta viikolla 13 ja tiedotamme kunnan nettisivuilla ja paikallislehdessä, kun seuraava ajanvarausmahdollisuus riskiryhmäläisille aukeaa.
Yli 70-vuotiaista kuntalaisista vähintään ensimmäisen rokotusannoksen on saanut 46,3 %. Yli 70-vuotiaille soitetaan terveyskeskuksesta rokotusajan järjestämiseksi.
Jos olet yli 70-vuotias ja sinulla on lisäksi vakavalle koronavirusinfektiolle altistava sairaus/sairauksia, voit tiedustella rokotteen saamista numerosta 017 272 0453 arkisin klo 8-9 välillä.
Tällaisia sairauksia on esimerkiksi vaikea krooninen sydänsairaus, vaikea krooninen keuhkosairaus, diabetes, aktiivisessa hoidossa oleva syöpäsairaus, vaikea pitkäaikainen munuaissairaus ja voimakkaasti immuunipuolustusta laskeva sairaus.
Tällä erää iäkkäiden rokotukset etenevät verkkaista tahtia johtuen rokotteen vähäisestä saatavuudesta, joten pyydämme kärsivällisyyttä rokotusta odotellessa. Viikoilla 11 ja 12 saamme terveyskeskukseen Pfizer-Biontechin rokotetta n. 120 annosta/viikko. Huhtikuussa odotamme ilmoitettujen Suomeen tulevien rokotusmäärien perusteella, että Lapinlahdelle tulevat rokotemäärät nousevat Pfizer-Biontechin rokotteen osalta. Vahvistusta huhtikuun rokotetoimituksista Lapinlahdelle Kysin kautta ei toistaiseksi ole tullut.

Jukka Tiihonen
johtava lääkäri
Lapinlahden kunta