bannerikuva
Asutusmuseo heinäaikaan.jpg
Suomen Asutusmuseo

Suomen Asutusmuseo on avoinna kesäkaudella 16.6. - 15.8.2015 välisenä aikana:
tiistaista perjantaihin klo 10-18
lauantaisin klo 10-16
sunnuntaisin klo 10-18
maanantaisin museo on suljettu.

Asutusmuseo on avoinna ryhmille myös varsinaisen aukioloajan ulkopuolella tilauksesta.
Pääsymaksut: Aikuiset 5 euroa, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi, opastusmaksu ryhmille 25 €/ryhmä

Tervetuloa!

Suomen Asutusmuseon sivut

juustojaviinijuhlat.jpg
Lapinlahden Juusto- ja viinijuhlat 1.8.2015
Juusto- ja viinijuhlien muhkea juustopöytä sekä loistavat esiintyjät takaavat vieraiden viihtymisen sekä iloisen ja välittömän tunnelman.
Juhlien esiintyjäkaarti on ainutlaatuisen monipuolinen: Danny Summer Festivaali, Ilkka Vainio, Sani, Katri Ylander, Jani Jalkanen ja Hänen Orkesterinsa, D'Voices, Mika Lappalainen, Dimitri Keiski ja DJ Nite. Lisäksi Rooster-orkesteri soittaa Suomi-poppia  ja karaokeakin on tarjolla illan lopuksi olutteltassa.
Juuston, viinin, hyvän musiikin ja yhdessäolon juhlia vietetään Lapinlahden jäähallissa (Ringettetie 2) ja 37 euron lipulla pääsee nauttimaan koko illan ohjelmasta sekä runsaasta juustotarjoilusta.
Maksullinen kuljetus Kuopiosta ja Iisalmesta.
Tiedustelut sekä pöytävaraukset ja varaukset kuljetuksiin: kirsti.tiirikainen@lapinlahti.fi, puh. 040 488 3012
www.juustojaviinijuhlat.fi
Aikataikan vene.jpg
Taidekadun Aikataika

Taidekadun Aikataika on lapinlahtelainen, kaikille avoin kulttuurin ja taiteen ilta, joka päättää Toukotaiasta alkaneen kesäkauden. Illan ohjelma julkaistaan elokuun lopussa mm. Lapinlahden kunnan kotisivuilla.

Ylä-Savon taiteilijat ja käsityöyrittäjät!
Tervetuloa myymään tuotteitanne ja esittelemään toimintaanne Aikataika-torille Lapinlahden kunnantalon parkkipaikalle Taidekadun Aikataika -tapahtumaan perjantaina 4.9.2015 klo 16−20 Paikkamaksu 10€ käteisenä. Toripöydät teltassa. Toripaikkavaraukset: 17.–31.8.2015, opintosihteeri Riitta Torssonen-Kärkkäinen, puh. 040 4883 202 tai riitta.torssonen-karkkainen@lapinlahti.fi
Lapinlahden kirkko_180.jpg
Puukirkko ja kivikirkko

Sanonta tietää, että jos tulet Lapinlahdelta, tulet puukirkolta, ja jos menet Varpaisjärvelle, menet kivikirkolle. Nämä F.A. Sjöströmin (1880) ja Josef Stenbäckin (1904) suunnittelemat uljaat rakennukset ovat itseoikeutetusti Lapinlahden ja Varpaisjärven kylien tunnetuimmat kohteet.

Kun perinteinen hiihtotapahtuma Paulintaival hiihdetään maaliskuun 2. sunnuntaina, hiihtosuunta on puukirkolta kivikirkolle ja aina Tahkovuorelle asti. Tapahtuma on saanut nimensä viime sodissa haavoittuneen maastohiihdon maailmanmestarin Pauli Pitkäsen mukaan.

(kuva Saija Keränen)

Matti ja Liisa_180.jpg
Matti ja Liisa
Torstai on Lapinlahdella tärkeä päivä, sillä silloin ilmestyy paikallislehtemme Matti ja Liisa. Lehti syntyi Lapinlahden ja Varpaisjärven omaksi lehdeksi vuonna 1970 ja sai nimensä Juhani Ahon Rautatien (1884) päähenkilöistä. Vaikka juna kolkutteli ensi kertaa Lapinlahden asemalle vasta vuonna 1901, Lapinlahdella syntynyt Aho kirjoitti päähenkilönsä nousemaan junaan juuri täältä. Ja eiköhän tuo Aho lie ajatellut, että tämä mainio pariskunta tuli Varpaisjärven suunnasta rautapellistä tehtyä tietä katsomaan…
Vaan varmuudella asiaa ei tiedetä; koko tarina kun oli Ahon mielikuvitusta.

Matin ja Liisan Asema on suosittu, palkittu ja koko ajan kehittyvä 5-tien pysähdyspaikka. Matin ja Liisan koulua käydään Lapinlahden kirkonkylällä
.

Väisälänmäki _ Morten Luns Madsen.jpg
"Ee hättee, Väesälänmäk näkkyy.”

Vanha sanonta Lapinlahdelta. Väisälänmäen kansallismaisemassa voi samota taiteilijoiden jalanjäljissä ja kiivetä näkötorniin 220 m korkuisella mäellä. Voit nähdä kuvia maalauksista, joita Eero Järnefelt sekä Pekka ja Antti Halonen Väisälänmäellä maalasivat.

Huuhkajan–Älänteen alue tarjoaa monen mielestä Lapin veroisia maisemia sekä kokemuksia turmeltumattomasta luonnosta. Huuhkajan kierroksen voit patikoida, mutta upeaan Tiilikkajokeen saat tuntumaa parhaiten melomalla… mielellään pari kertaa kaatuen. Kalaisa joki on 21 km pitkä ja sisältää 17 koskea.

(kuva: Morten Lund Madsen)

Aukioloajat

Asematie 4
73100 Lapinlahti

Avoinna ma-pe klo 8.00-15.30
Virastossa noudatetaan liukuvaa työaikaa.

Keskus 017-272 000

Suorat puhelinnumerot löytyvät Yhteystieto-sivulta

Menestystarinat