Siirry sisältöön Etusivu
Ajankohtaista
11.5.2020

Koko Suomen kuvat -kampanja etsii kotiseutujen kulttuuriperintökohteita

Koko Suomen kuvat -kampanja haastaa sinut ja yhdistyksesi jäsenet mukaan jakamaan kuvia kotikulmiesi kulttuuriperinnöstä. Jos et pääse itse kohteiden äärelle, niin kaiva esille kuva-arkistojesi aarteet ja parhaat muistot! Palkintojakin on jaossa.

Suomen kulttuuriperintökohteilla on ensi kertaa mahdollisuus hakea Euroopan kulttuuriperintötunnusta. Sen vuoksi kutsumme kaikki pohtimaan, mikä kulttuuriperinnössämme on eurooppalaista. Toivomme laajaa kirjoa valokuvia kaikkien kotiseutujen moninaisesta kulttuuriperinnöstä.

Mikä kotikulmillasi ilahduttaa sinua? Muisteletko joskus lapsuuden maisemia, ruokien tuoksuja tai retkiä eri puolille Suomea? Mikä paikka on sinulle paras, mikä maisema kaunein? Mikä olisi toisin, jos kotikulmiesi kohde ei sijaitsisikaan Euroopassa? Etsi muistojesi helmet, vanhat valokuvat, viime kesän lomakuvat tai käy mahdollisuuksiesi mukaan kuvaamassa kotiseutukohteita!

Voit osallistua pohdintaan kotisohvalta, kävelykierrokselta, kuva-arkistojesi aarteilla tai vaikka aihetta koskevalla piirroksella. Voit lähettää useita kohteita mukaan kampanjaan, joka jatkuu syyskuulle saakka.

Kampanja-aika: 4.5.-13.9.2020. Palkintojakin on jaossa! Lisätietoja kuvien lähettämisestä ja palkinnoista: kotiseutuliitto.fi/toiminta/hankkeet/koko-suomen-kuvat