Julkaisut

Kainuun prikaatin alokkailla sotilasvala ja -vakuutus Lapinlahdella 9.2.2024

Julkaistu 29.1.2024 Muokattu 29.1.2024

Kainuun prikaatin alokkaiden vala- ja vakuutuspäiviä vietetään 9.2. Lapinlahdella ja 10. ja 11.2. Kajaanissa.

Perjantaina vuorossa ovat Kainuun tykistörykmentin ja Kuopion huoltopataljoonan 664 alokasta Valio Areenalla Lapinlahdella.  

Lauantaina valapäivää viettävät Pohjan pioneeripataljoonan ja Pohjois-Suomen viestipataljoonan alokkaat varuskunnassa Kajaanissa ja sunnuntaina Kainuun jääkäripataljoonan alokkaat niin ikään varuskunnassa. 

Ohjelma Lapinlahdella 9.2. 

  • 11.00 Sotilasvakuutus, Monitoimitalo 
  • 11.55 Ilmavoimien ylilento (säävaraus) 
  • 12.00 Sotilasvala, Valio Areena 
  • n. 13.00 Ohimarssi, Asematie  
  • 14.00 Valalounas alokkaille läheisineen, Matin ja Liisan koulun urheilukenttä, Liikuntapuisto 

Lisäksi liikuntapuiston piha-alueella järjestetään kalustonäyttely ja tutustumiskohteet alueen koululaisille kello 8.30-15 ja seppele lasketaan Lapinlahden sankarihautausmaalla kello 10. 

Valat ja vakuutuksen vastaanottaa prikaatin komentaja, prikaatikenraali Ari Laaksonen. Valajoukkoja komentaa esikuntapäällikkö everstiluutnantti Jukka Vuorisalmi ja valahartauden toimittavat kenttärovasti Heikki Korva sekä ortodoksinen pastori Arto Leskinen. Vakuutus- ja valakaavan esilukijana toimii kuulantyöntäjä Senja Mäkitörmä

Puolustusvoimien seppeleen laskee Sankarihautausmaalla Kainuun prikaatin komentaja prikaatikenraali Ari Laaksonen yhdessä Lapinlahden kunnanjohtaja Henri Ruotsalaisen ja seurakuntapastori Petteri Suomalaisen kanssa. 

Sotilaspoliisi ohjaa liikennettä eri paikoitusalueille Lapinlahdella. Käyttöön on varattu Valio Areenan eteläpuolella oleva Haminamäen tekonurmikentän paikoitusalue sekä Matin ja Liisan liikenneaseman eteläpuolella oleva Peltoniemen paikoitusalue. Jälkimmäiseltä ajetaan non stop -bussikuljetus tapahtuma-alueelle ja takaisin. 

Ohimarssi toteutetaan Asemakadulla ja se vaikuttaa liikenteeseen noin kello 13-14 reitillä Asematie-Tunnelitie-Kivistöntie-Linnansalmetie-Asematie.  

Lisätietoja:

https://maavoimat.fi/-/kainuun-prikaatin-alokkailla-sotilasvala-ja-vakuutus-lapinlahdella-ja-kajaanissa

Jaa sivu: